Trollhättan

Jag tog mig en sväng till Trollhättan idag! Jag tänkte att jag skulle hälsa på Natalie som bor där. Hon kom och mötte mig på flygplatsen, så tog vi en snabb fika i solen innan det var dags för mig att puttra hem igen.  Mycket trevligt! Jag gillar att ha mål med mina navigationer, annars blir det lätt lite tradigt. På söndag hoppas jag på att komma iväg på en riktig långrunda, Ludvika - Mora - Orsa (där jag hoppas träffa en jag känner också) - Söderhamn - Gävle och hem. Jag har planet i 6 timmar då, så det ska bli skoj! Planet måste bara hinna bli servat först.. 

 

Ser ni vad grönt det börjat bli! (Karlskoga i bakgrunden)


100:e inlägget!

bdk.blogg.se har nu 100 inlägg exakt! Vad sägs om det va!  Jag har trivits förvånansvärt bra med att blogga, jag trodde att det skulle vara jobbigare, men det kommer ganska naturligt ändå. Och det är ett bra sätt för de hemma att få reda på vad jag pysslar med, man hinner ju inte alltid prata i telefon! 

 

Detta med att blogga är ju egentligen ett ganska lustigt fenomen, varför har man lust att skriva om sitt liv, där vem som helst kan läsa, och varför vill man läsa andras bloggar? Själv följer jag 9 bloggar, bara personer jag känner. Att läsa om någon som jag inte har någon relation till har jag inte förstått vitsen med än. Jag diskuterade det med en vän för ett tag sen, om var vår blogg-facination  kommer från. Han menade på att det är samma sak som alla tv-serier: i Vänner, Seinfeldt, Gilmore Girls följer man ju bara deras vardagsliv, vad är det som är så intressant med det egentligen om man tänker efter? Framför dessa program sitter ju ändå miljontals människor klistrade. Det är underligt, jag gör det ju också, men jag förstår inte varför jag tycker det är så intressant. Någon som har några tankar om detta? 

 

Tänk vad annorlunda mitt liv var för bara två år sen.. då sysslade jag med sånt här istället för att flyga

23/5-07

 

Jag har för tillfället 19 par skor i min hall..! *lycka!* Hihi


Snälla, hjälp mig

Vad i hela fridens namn är detta?? De står utspridda lite här och var till synes random över hela Hässlö, och ingen som jag frågat vet vad de är till. Jag fått en hel del påhittiga förslag, men det är ingen som vet, och det retar gallfeber på mig, jag blir så nyfiken, haha! Titta 

Vet någon vad deras syfte är??

 

Andra knäppa saker: idag när jag gick för att kasta mina sopor i vårt sophus höll jag på att få en hjärtattack!! Jag låser upp dörren och ställer upp den som jag alltid gör, rör mig mot ingången och lyfter huvudet och ser: 

Den här!! Jag blev ju livrädd! Jag trodde det var nån luffare som beslutat sig för att flytta in i vårt sophus som jag överraskat.. Herre gud.. Hur tänkte de när de ställde in den där..? Lite Fanny-humor över det fick jag för mig, haha.. 


Håltimme

För en gångs skull har jag gjort något vettigt på min håltimme! Jag håller på att tvätta. Det är så skönt när man är helt klar sen, och känslan att krypa ner under mina två täcken med rena lakan är ju nästan gudomlig! 

Men: Varför i hela fridens namn ska de hålla på å ändra design på alla produkter för?! Jag har tydligen råkat köpa fel sköljmedel! Så nu luktar min tvätt jättekonstigt. Eller alltså inte illa på något sätt, men det luktar ju inte som jag, Världsliga problem, jag vet, haha. Men det är störigt! 

 

Utöver det har det varit en härlig dag, jag gick ner till skolan i bara en tunn bomullsklänning och en kofta och frös inte! Underbart! 

 

 

Yamyam, välkommen till yamyam! Blir man inte sugen på godis när man ser dessa eller, alla söderbarn? Jag blir det i alla fall! Många minnen från Globen C! 

 


Förmiddag

Jag har fått lite kommentarer att det har varit glest med inlägg på senaste tiden, och det kan jag ju inte annat än hålla med om! När man inte har skrivit på länge hamnar man så efter! Det är ju så mycket jag vill berätta om egentligen, mitt påsklov med middag hos Farm, mys med familjen, dag på stan med Sofia L, balleten på Operan, Sofie och Felix.. Men det blir så dumt när man skriver i efterhand.

 

Första mjukglassen för året i Björns trädgård, Sthlm.

 

Det som pågår nu är Transportis(Luftis)proven. Skrev FPP igår som jag klarade med flying colours, 81%! Mycket nöjd! Nu i eftermiddag blir det 2h 40 min långt 98 frågors AGK luftisprov, därför sitter jag nu på flygskolan och lyssnar på Beethovens 9 (har kommit 26 minuter in i symfonin, mer än halva kvar, haha!) och bankar Bristol i väntan på min lågnav jag ska göra kl 10.


Sen kommer Joel hit! Det gör mig glad, ska försöka tänka på det istället för det annalkande provet. Och ikväll blir det luftisfest! Det blir nog bra till sist ska ni se..
Pussar!

Från Hässlö

Nu ska jag alldeles strax bege mig hemåt hemåt. Jag har städat lägenheten till och med, jag har ingen disk heller, så att det ska bli trevligt att komma tillbaka hit efter lovet. 

 

Det känns lite konstigt att åka nu av någon anledning. Men det ska bli skönt att komma hem och träffa familj och vänner igen, det blir så sällan. 

 

Puss puss 


Inga fler skolprov!! (hoppas jag)

Jag klarade AGK:n imorse!! Smiskade in 87%, yesssss! Nu är jag glad. Tänkte därför att jag för en gångs skull skulle vara lite hurtig och cykla in till stan! Jag har fått låna Simons cykel, så det det måste jag ju använda! Tänkte fixa en liten hemlis.. Hihi! Hoppas det blir bra! Jag känner mig jätte finurlig, I love it! ^^

 

Puuuss! 


Lågnavigering!

Jag har på sista tiden utfört en hel del lågnavigeringar; navigeringar då du ligger på 500ft istället för ca 2000 som vi brukar. Och det är jätteroligt! Det är rätt annorlunda att ligga så lågt, man ser inte alls långt fram, och samhällen och sjöar som man brukar nava efter gömmer sig bakom kullar och träd. Dessutom finns ju risken att man skulle köra in i något, exempelvis en mast, så man måste vara mycket mera skärpt. 

 

Ett slott vid Alberga som Berthold sa att jag skulle svänga förbi och titta på (den var utanför naven) 

 

Det är ofta sånt här vi letar efter: kyrkor och samhällen (eller båda!) 

 

Igår gjorde jag också 250fots (75m) naven! Jag vet inte riktigt hur högt/lågt det låter för någon som inte flyger, men jag kan tala om att det är lågt. Egentligen är det förbjudet att gå under 500ft om det inte är för landning, men skolan har fått specialtillstånd att göra dessa navar. Man följer då markens kuppering, och tittar ut hela tiden, för annars åker man in i nått typ, haha. Sjukt kul verkligen! Jag flög med Kamran, och han försökte lura bort mig i navigeringen hela tiden, men det gick inte! Kändes bra att känna att man har sån kontroll på planet att man kan utföra en sån övning säkert! 

På vägen tillbaka för landning begärde jag seaside approach; alltså att jag flög längs med kusten (säger man så om det är en sjö..?) in mellan Björnön och landet på 200-250ft. Ascoolt! Synd bara att det inte var bana 01, då hade jag bara kunnat glida ner där lite lätt. Men istället fick jag ligga på medvind på 250ft, inte så många som har gjort det! Jag är jättenöjd! Som jag sa förut: flyga är kewl!

 

Pussar!


När man måste planera om

Blir det inte lika roligt. Jag hade planerat en nav till Linköping/SAAB och sen ut till sydöstra skärgården och åka upp mot Oxelösund längs med kusten. På Linköping sa de att det skulle pågå lite militärövningar, så jag hoppades på att få se lite coola plan eller något liknande. Men så blev det tyvärr inte. Det planet som gick sönder när jag flög det förut (LKU) hade pajat igen, det är något vajs med alternatorn i den alltså. Så därför fick jag bara flyga 40 minuter bort från V-ås så min fina planering sprack. Sånt som händer, istället åkte jag till Uppsala och en sväng runt hela kontrollzonen. Haha, jag kollade på alternatormätaren typ varannan sekund i början, smått nervigt när man vet att den kan ge upp lite när som! Det var mitt första solopass i RG också, ganska köttigt. Jag hade inte riktigt reflekterat över hur mycket man förlitar sig på GPS:n i de andra planen även fast man inte ska, det var två gånger som jag kände mig riktigt lost en stund (hm, två gånger en stund, haha jaja) 

Söder om Uppsala

Uppsala domkyrka

Oj, Christian låste in sig hos mig när jag var utanför och vägrade släppa in mig,, Jag låste iofs in mig hos honom då och åt hans godis, så det gjorde inte så mycket, men jag undrar om han har gjort något..? Jag kan inte hitta något konstigt..  :S


April

Ja, skolproven gick ju sådär. Jag klarade det ena, men inte det andra. Jag var sjukt nära, så det var lite synd, men det var kanske inte helt förvånande. Men jag var ändå inte på bra humör i torsdags, jag var så missnöjd. Om jag var inte mitt vanliga charmiga jag (haha!) mot någon så var det absolut inget personligt! 

 

Men det tror jag att jag tog igen igår. Då låg jag ju efter i att vara glad, så jag försökte ta igen det så att säga. På kvällen cyklade jag till Viksäng med målet att handla, hitta gungor och vårblommor. Jag hade inte cyklat på år och dagar, så det var jättehärligt! Alla mål uppnåddes så jag var jättenöjd! Fick ta en liten omväg för att hitta gungor, men det var så härligt att cykla så det gjorde ju inget! Ni från Bäckahagen, minns ni hur vi alltid brukade springa ut mellan lektionerna för att gunga, när det precis blivit så varmt att man inte behövde ha på sig jacka? Gunga förde tillbaka många gamla minnen! Vår blommor hittade jag också. 

 

 

 

Visst blir man glad? Jag ville hitta Tussilago med, men jag nöjer mig med blåsippor och skilla! På vägen hem ringde Emma och frågade om jag ville laga mat med henne, och det ville jag såklart! Problemet var bara att Emmas ugn inte funkade, och min lägenhet var jättestökig (som den alltid är efter prov). Men när jag kom hem började jag fixa och duscha på en gång, och städa efter. När blev maten klar tillslut Emma..? Runt 22 typ va? Kanske lite efter. Men det gjorde hur som helst inget, Det kom över lite folk och vi lyssnade på musik och snackade inne hos mig, och det hela var en väldigt trevlig kväll. 


Vårväder

Det har blivit ett litet uppehåll i bloggandet. Anledningen till detta har främst varit att de fruktade skolproven nalkas med stormsteg, så det har inte varit läge att blogga. Dessutom fungerar min dator bara knappt, så jag kommer endast in på bloggen om jag antingen har tur eller är himla snabb att logga in direkt efter att jag startat datorn. Det är ett spännande liv jag lever med min kära dator (<---sarkasm!)

Vad nytt då? Jo, jag har äntligen passerat 100h-strecket! Det känns som ett bra etappmål (heter det så?), nu är jag påväg och det är inte så långt kvar. Dessutom blev jag idag godkänd att flyga RG solo! Även det himla härligt! Ju mer RGh man får, desto säkrare blir man ju på den, och eftersom vi kommer flyga upp i RG känns det viktigt.
Fast det var inte helt kanon att flyga idag, jag mådde illa båda passen, smått störigt. Jag vet inteför om det var för varmt, elelr att det var kyttig luft eller om jag ätit/sovit dåligt.. Något fel var det iaf. Men på det andra passet fick jag till jättefina sidvindslandningar så jag är nöjd ändå.

Nu tror jag att jag ska ditcha operation redo snart. Jag har varit på flygskolan sedan 07:45, så det räcker tycker jag. Måste hem och plugga :S Usch usch usch usch usch usch usch!! Fast jag kanske kan dra ut min fåtölj i solen, hoppas det är tillräckligt varmt!
Jag såg de första krokusarna i en rabatt igår, då blev jag glad :) När är det blåsippor och tussilago och alla de blommorna brukar komma? Borde inte det vara typ nu? "Mars, april har knopp i håret", går inte låten så?

Pussar!

RSS 2.0