Åter i Sthlm

Och så var jag hemma igen!  Det här med att folk inte tycker om Sthlm är något jag har lite svårt att förstå.

Jag var inne på Stadsbiblioteket och lånade lite böcker till mitt projektarbete idag, tyckte att det var dags att sätta igång med det. Bibliotek är underskattade tycker jag, det är sån speciell stämning där inne. Alla är så fokuserade. Sen är just Stadsbiblioteket en så härlig byggnad också.
                                               
                               
                                                         (Det är inte min bild)

Sofie ringde när jag var där inne. Jag kände mig som värsta boven när jag pratade i mitt headset, haha. Sen tror jag att folk trodde jag var schizo, för de kollade jätteroligt på mig.

Och vilket fint väder det var! Det var nästan så jag kunde lura mig själv att det var vår när jag gick på stan i mina solglajer. Så jag bestämde mig för att promenera från Obsan till Söder. Blev inte direkt raka vägen, det fanns ju massa intressanta affärer på vägen! Men jag köpte faktiskt inget förutom en cappuchino to go och blommor till mor och far. Bra va? Hoppade på tuben vid Slussen och åkte hem. Och det är så fint inne i stan.. Jag älskar alla hus och Drottninggatan och Skeppsbron och Västerlånggatan och allt annat. Mm. Najs! Sorry Bergman, men V-ås kan slänga sig i väggen ^^

Det lär bli en ganska lugn helg. Imorgon hade jag tänkt att ta en tur till Moderna Museet och på kvällen ska Söderlunds (alltså Sofies familj) komma hit på middag och se på Melodifestivalen! Det blir bra tror jag :)

Puss!

CC-checken!

Äntligen blev den av! Tyvärr kan jag väl inte direkt säga att det var bra väder.. Men det gick. 


Dagen börjar med att jag vaknar vid 5:20 och går upp för att äta frukost (efter att ha praktiskt taget omedvetet snoozat i 45 min. Tur att jag ställer klockan med marfinal!) och göra mig iordning. Jag tänkte att jag lär ju inte äta på ett tag, så jag fixade en ordentlig frukost:

Mums!

5:50 går jag och Mickan ner mot skolan för att planera klart, rita in alla vindar och fixa allt man måste ha gjort innan man sticker. Det var mörk och dimmigt. 

Högst upp i Tornet trappan (med mobilkamera..)

Planeringen gick bra, men det var stressigt. Vädret var mycket tveksamt, och vi kunde inte försena flygningen hur mycket som helst  för det skulle dra in dåligt väder över Säve (vilket vi skulle komma att erfara). 

Men hur som, 9:56 blockar Mickan av, 1,5h efter att vårt pass skulle börjat. Vädret skulle hålla. Då var det typ 400ft molnbas över Örebro och Karlskoga, så Mickan låg on top (alltså över molnen) hela vägen ner till Karlstad.

Stabben och en svag sol


Is delar på delar av Vänern efter studs på Karlstad

Bild på skorna måste man ha!

Väl på Säve kom en gubbe ut och tankade åt oss medan vi stod å tittade på (haha!) och frös i vinden. Men just då var solen framme och man kände verkligen att den värmde! Yay! Vår snart..? Snälla snälla? Jag vill kunna använda mina fina nya pumps ute! (så avundsjuk på Maria nere i Frankrike, där är det redan vår!!) När han var klar gick vi in och käkade lunch på flygplatsen. 

Hm. Det där såg ju lite osmakligt ut.. Men det var jättegott! Gratinerad fisk med vitvinssås

och kokt potatis. Jag känner mig faktiskt lite vuxen när jag beställer sånt, hihi! ^^

Efter en kaffe på maten var det ut till planet igen. Och det är nu det börjar bli jobbigt.. Vi ser att nya väderprognosen suger. Vi diskuterar ett tag sinsemellan och jag ringde till meteorologen. Pratade med dem i 15 minuter (vilket är länge..!) för att försöka luska ut om det ens var möjligt att sticka iväg. Problemet var att molnen låg på 800ft och under runt Säve, och eftersom det var minusgrader var det stor risk för isbildning vilket helt på riktigt är livsfarligt. 

Men efter en hel del om och men beslutar vi oss för att sticka iväg, planen är då att flyga till utpasseringspunkten för att  där kolla om det ser bättre ut österut (vilket det skulle vara). Inte helt kalas att starta från en okänd flygplats, med ett okänt flygplan (för mig alltså, det var ju en RG), omgivningar jag inte känner till och väder som är.. ja, jag har ju nämnt det. Hade aldrig stuckit om det var solo, men som tur var var ju Filip med, och han var lugn och hittade i området. Vi fick klart starta i Speciell VFR, och det var verkligen speciellt. Man såg inte mycket kan jag säga. Och jag var rädd.

 

Men tillsist kom vi till Bohus (utpasseringspunken) efter vad jag tyckte var en halv evighet, men säkert inte mer än 5 minuter, och tycker oss se att jaa, det är faktiskt ljusare österut! Och nej, det var inte önsketänkande, utan det var faktiskt ljusare. Vilken lättnad det var. Decision go! 

 

Färden därefter gick förhållandevis smärtfritt och utan större problem, kände mig inte riktigt lika fokuserad som vanligt och hade inte så jättebra framförhållning dock. Men efter en sån pärs som i Säve så tycker jag det gick helt ok. 

 


Hoppas hoppas!

Mickan och jag har spenderat större delen av dagen till att planera vår CC-check. Planen är att hon flyger ner till Gbg city airport och jag flyger hem därifrån efter först en snabb titt på stan och studsar på Borås, Skövde och Laxå. Låter bra va? Mm, tycker jag med. Det enda som återstår nu är att vädret håller!

Jag har lånat Martinas nato-tröja, för jag och Mickan kom på att vi inte visste vad vi skulle ha på oss. Man kan ju inte gå in på flygplatsen på Säve (i Gbg alltså) och se ut som hej kom och hjälp mig, eller hur? Och om Mickan (som har en egen nato) och Filip (vår lärare) båda kommer där i sina tröjor och jag utan skulle jag ju känna mig som mongot i gruppen. Och det går ju inte för sig! Så tack för lånet Martina! Alla pass blev ställda idag med, så nu har jag varit här i två dagar utan att få flyga.. Så hoppas hoppas hoppas! 

Nu ska jag nog sova, tanken är att vi ska vara på flygskolan 06:00 imorgon bitti, yay..! Hehe, jag som är så morgonpigg, det kommer gå kanon. 

Puss och kram, skumbanan


Och så blev det söndag

Idag har också varit trevlig. Lite segt att mina två flygpass blev ställda, men det var jag ganska beredd på. Så jag och Jojs gjorde det bästa av situationen och åkte in till stan för att shoppa! Dagens inköp blev: 

 

Pumps  från Ryns i V-ås

 

 

och en cerisrosa omlottkofta från MQ (på rea!!)

 

Totalt hade jag fått nio pass planerade under lovet, jag har flygit två, två blev ställda idag, så nu har jag 5 kvar. Bara att hoppas att de blir av! Och att jag kan flyga på torsdag med innan jag åker hem till Sthlm. 

Puss!

 


Lördag

igår var en väldigt trevlig dag tycker jag. Började så härligt med vaniljlatte och ost-och skinkmackor i sängen framför Gilmore Girls, sen ner till flygskolan för att flyga två solopass som båda gick mycket bra (gjorde steep turns, around pylon eights och låg i trafikvarvet och övade precision). Efter det gick jag hem och käkade lite lunch och chillade hemma för att sen gå över till Jojjo å baka semlor! vi kände oss mycket amitiösa kan jag säga. Medan de jäste gick vi ut och lekte i snön med Jojjos hund Stich, hur kul som helst! kände mig som 7 år eller nått. 

Till middag gjorde jag köttfärssås till Jojs och mig, den blev också himla god om jag får säga det själv. Till sist vart klockan 20 och vi gick in till Jojjo igen och såg på melodifestivael och åt semlor med Johannes. 

En himla trevlig dag helt enkelt!

 

Semeldegen medan den jäste (glömde fota semlorna när de var klara, hehe..)


Fm

Produktiv förmiddag! Jag har hunnit varit i skolan, flyga ett pass, hem och diska middagsgrejerna från igår, bädda sängen, städa och skriva brev. Yesss. Nu har jag även ätit lunch och ska strax flyga ett till pass. Jag har fått jättemycket pass i helgen och på lovet, så bra väder bra väder bra väder hoppas vi på!

Pussar!

Mmm, mat!

Jag har precis ätit mat med Nicki, Max och Jojjo: Rosendals fårostpaj, och oj vad god den är! Tog ganska exakt en timme att laga, tack Jojjo att du hjälpte till, det var guld! Det är så roligt att göra mat till andra, man blir så nöjd när det blir bra! Sen blev det en matlåda över med, det är ju kanon! Hm, jag kanske skulle fotat så hade det blivit en fin bild till med, måste bli bättre på att ladda upp bilder här, det ser lite skojigare ut då. 

 

Mm vad najs det ska bli med sportlov! Förhoppningsvis blir det mycket flyg, det behövs verkligen. Jag kände lite hopp igår när jag hörde att en som hade haft 66h vi den här tiden i trean förra året lyckades flyga upp 3e juni. Det ni! Så det går allt! Ge mig bra väder bara! 

 

 

Istället för mat.. Från München 07

 

 

 


I början av veckan

Återigen är jag på flygskolan och väntar på att flyga, men nu gör det inget, för vädret är ok och allt är färdigt. Nu är det bara att vänta på att Josefine kommer tillbaka med IFC så att jag kan flyga mitt andra RG (infällbart landningsställ) pass. Eller egentligen är det ett instrumentpass, skulle flyga första RG nu om man ska vara noga, men det är lite för låga moln. Jag har alltså inte gjort intropasset till RG, men jag har gjort trafikvarvet och nu ska jag göra instrument/partial panel.. Lite rörigt, jag vet. Hur ska jag kunna hålla koll på allt..? Men jag har lärt mig checklistorna nu, så det löser sig nog.

Jo, jag tänkte berätta lite om i måndags! Vi hade fått i uppgift på idrotten att göra en egen dans och sedan visa upp och lära klassen den! Det var huuur kul som helst! Kolla på http://www.youtube.com/watch?v=FjJeaUqskTQ (hur gör man för att lägga in youtube-klipp..?) så får ni se min dans, alla andras hittar man om man söker på norberg51, vilket jag starkt kan rekomendera!

Sen i tisdags hade vi besök av en kvinna som växte upp i Sovjet som hade en föreläsning för oss om hur det var då. Hon var född på 50-talet, och det hon berättade var verkligen jätteintressant! Det är ju en sak att läsa i böcker, men att höra det från någon gör så mycket mer. Hon berättade om sin uppväxt och om skolsystemet, om propagandan och de olika ledarna bland annat, och det kändes verkligen som man fick en inblick i hur det faktiskt var. Mycket lärorikt.

Nu ska jag gå och hoppa i sparkdräkten (flygoverallen alltså) så är jag helt klar när Josse landar!
Puss!

Seeegt

Jag sitter nu nere på flygskolan och väntar på nästa metar (väderrapport). Har väntat nu i mer än 40 minuter, skulle startat för 20 sen egentligen. Det saknas 300ft molnbas för att jag ska få flyga, och se är seeegt! Jag skulle kunna vara hemma och plugga nu istället, men icke. Jaja.. Den nya borde komma ut nu.. eller för 2 minuter sen snarare, men den är lite sen som vanligt. Tanken är att jag ska flyga mitt första mörker EK pass nu, och det vore ju kul! Det är varvet, ska göra 5 fullstopp landningar. Men det känns tveksamt om det blir av nu ikväll. Mörker är roligt, för alla referenser blir så annorlunda. Det känns som man ligger mycket högre än vad man faktiskt gör, så det är utmanande! Och man blir så mycket mer nöjd när man lyckas riktigt bra med en landning!

Vad mycket flyg det blev nu.. Ni som är ointresserade får stå ut, jag brukar väl inte skriva så mycket om flyget? Eller..?

Nej, det blev inge flyg! Så nu blir det putta plan istället, yay... Ut i kylan!


Puss och kram så länge!

Saknat mig?

Jag finner det svårt att hitta något intressant att skriva om. Hela detta med att blogga är ju lite underligt egentligen, det är ju som att hålla en monolog. Och det är ju inte helt lätt. 

 

Eller jo! Jag kan skriva om att vi hade val till elevrådsordförande på skolan i fredags! Till historien hör att det aldrig har varit val på skolan förut, så jag och några andra tyckte att nu var det dags. Vi tänkte (luriga som vi är) att vi lägger det samtidigt som Alla hjärtans dag, för då brukar elevrådet bjuda på vaniljhjärtan, och så säger vi att alla som röstar får ett vaniljhjärta! Smart va? Vi hade två kandidater och vi fick in riktigt många röster faktiskt! Jag hade oroat mig lite för att det skulle bli ett fiasko, och eftersom det var lite av mitt påhitt så oroade jag mig ju, men det var som tur var helt i onödan! Så jag var jätteglad hela dagen :) Jag tycker om när folk engagerar sig! 

 

Jag hade på mig min nya klänning igår :)   

 

 


Konstigt

Det är ju ett mysterium hur man alltid lyckas ta med sig mer grejer tillbaka hit till V-ås än när man åkte hem. Titta!

 

Allt det här är grejer som inte låg i min väska när jag åkte från V-ås. Hm.. Och såhär är det alltid alltså. Jag kommer behöva en långtradare när jag flyttar här ifrån! Ooops..!

 

Två nya klänningar och en topp: Yay! Hittade klänningarna i en liten affär på Götgatan som var så himla söt! Hade en massa klänningar, skulle kunna köpt allihop nästan tror jag! Men jag är väldigt nöjd med de två jag hittade, och de räcker gott och väl ju! 

Sen fick jag även med mig mammas skor,  två par solglasögon och lite annat smått och gott = najs!


?

En sak jag funderat på ikväll. 

 

Jag förstår nog inte mig själv. 


Jag har nog blivit bortskämd..

..som har fått åka bil hem så ofta det här läsåret. Det har inte blivit många tågresor inte, tack och lov! Men nu till helgen ska jag hem, och det är ingen med bil som ska hem. Så det känns ju inte lite jobbigt. Vad fort man vänjer sig vid saker och ting. 

 

Hela detta med att åka hem känns lite småjobbigt faktiskt. Eller det ska bli jätteskönt, men jag var ju hemma förra helgen med. Kan jag verkligen unna mig att åka hem nu med? Allt handlar ju om att prioritera. Jag har ju så mycket att göra egentligen, men har inte orkat ta tag i något alls på senaste tiden, så det är bara högar av saker att göra. Så som att bygga ett modellflygplan. Eller kanske börja skriva på projektarbetet vore en idé. Eller varför inte flyga några av de 70 flygtimmar jag har kvar..? Kanske får se till att åka hem lite tidigare på söndag.. Eller kanske åka på lördag istället för söndag.. Får se hur jag gör. Jag vet ju att jag inte kommer plugga något när jag är hemma, det finns ingen vidare studiero där. 

Eller jo, någonting har jag gjort idag, det ligger en tvätt i maskinen, behövt tvätta så vansinnigt länge nu, så idag blev det verkligen underklädesbrist. Alltid något gjort i alla fall. 

 

Vad mycket eller det blev. Märks det att jag är lite velig idag? Mm, tror det. Ska spela lite hög musik i högtalarna nu så kanske det känns bättre (det enda bra med att Jojjo är i Åre, jag kan iaf spela musik utan att ora mig över att störa henne).

 

Pussar.. 


Ja, jag är disträ

Dessutom tänkte jag säga att ni gärna får ge mig era nummer, de flesta sitter nämligen fast i min trasiga mobil. Så om du inte går i min klass (för era nummer har jag redan lagt in) så får du jättegärna förmedla era nummer till mig, förslagsvis genom att skriva en fin kommentar med nummer och namn? :) Eller hur du nu tycker det är smidigt. Så kan jag kontakta dig med min fina telefon! Hehe   

 

Okej. Nu har jag drickit c-vitaminbrus, honungste och ätit en Icas choklad cookie (vad är grejen med det namnet förresten? Antingen får man väl kalla dem chocolate cookies eller chokladkakor ffs! Inte nån ful blandning!) Då måste man väl bli frisk.. ? Mm det tror jag. Dessutom har jag köpt mera näsdukar idag vilket var väldigt behöveligt. Den totala summan förbrukade näsdukar är du en hel ask kleenexnäsdukar, 10 paket med 10 näsdukar i varje, en hushållsrulle för att inte nämna allt annat nödpapper jag fått använda när jag inte varit hemma. Fast det kanske ni inte ville veta. Jaja. 


Jag glömde bara..

.. att säga att jag inte fått tillbaka mitt gamla nr än, så om ni vill ha tag i mig gäller nummret 0763097307. Detta är fram till den 11 februari, då får jag mitt gamla igen nämligen. 

 

Hahaha lite lustigt, jag har råkat skriva både igeb och nämligeb nu, helt oavsiktligt, och det är ju precis så som jag låter! Kul dag i skolan idag, fick höra ganska mycket mer än en gång saker som: fan vad risig du ser ut Karin. Tack jag vet. Och jag menar inte detta sarkastiskt, faktiskt, jag tycker att det var rätt skoj att folk sa så, för jag menar det gör jag ju. Jag ser ut som ett härke så det gör inget. Även jag är bara mänsklig menar jag ;) 


A visst serru!

Tror ni att jag skulle kunna hålla mig borta från den rosa telefonen eller?? Oh nej. Jag hade inte en chans mot den, haha! Så jag är numera en stolt ägare av en rosa T650i! Och den är så snygg.. mm! Jag och mamma var inne i flera affärer, men jag var nog såpass bestämd att det var den jag skulle ha, så så blev det! Och jag är väldigt nöjd :) 

 

Men idag är jag inte riktigt lika nöjd. Det var visst inte ok att säga att jag var frisk än. För det var jag visst inte. Tanken var att jag skulle gå till skolan imorse, men när jag hade gått upp, käkat min yoghurt, nästan hostat upp mina lungor och knappt kunde andas kom jag på att: näe, jag kanske ska stanna hemma idag. Så jag tog lite hostmedicin (tack för att du sa att jag skulle ta med den mamma), försökte snyta mig och gick och la mig igen. Kalas. 

Nu vill jag inte vara sjuk mer. 

 

Puss


Lördagen

Det blev en dag ungefär som planerat. Hann till och med läsa lite religion! Hör på den ni!

Imorgon blir det Operation: ny telefon! Om allt går väl har jag snart en telefon igen! Ska jag köpa den rosa..? Den är ju så snygg.. Jag måste nästan köpa den, kan knappt tänka mig köpa någon annan! Mm, det blir nog den.. =)
hahaha

RSS 2.0