Röda linjen

Så var man tillbaka hemma igen då!  Jag åkte bil hem, eller ja, nästan hem, till Berghamra heter det nog..? Norra Sthlm är det. Hur som helst tog jag i varje fall röda linjen hem därifrån och jag tänkte på hur  det verkligen inte var min del av stan. Det var ett gammalt tåg och jag har ingen koll på stationerna jag åker förbi. Men så börjar tunnelbanan närma sig T-centralen. Och man känner att aa. Detta är hemma.
Och hemma är också hemma. Fast bättre! För nu har vi massa nya grejer i vardagsrummet, och det är naaajs!
Jag har varit hemma ett par timmar nu, men jag har inte varit i mitt rum än, för det tycker inte om. Jag använder det för att sova i, och inte mycket mer. På nått sätt har det blivit så att jag inte gjort det mitt eget än (det var Marias rum innan jag flyttade) för jag.. bor ju liksom inte där, så varför anstränga sig att fixa det så? Min lägenhet  däremot är ju så jag den kan bli nästan, och den älskar jag, trots den's brister och äckliga golv!

Imorgon hade jag tänkt träffa lite vänner, vara lite kulturell och gå på museum och sedan på kvällen ska vi fira pappa som fyller år snart. Fullspäckat schema alltså, men det känns bra tycker jag! Man måste ju utnyttja tiden medan man är hemma menar jag! Kanske borde försöka klämma in lite plugg någonstanns med, får vi hur det blir med det.


Jag var visst lite otydlig i mitt föregående inlägg om fysiken. Men jag har fortfarande inte beslutat något, jag måste prata med Jenny först. Så ni får allt tålmodigt vänta. God only knows, right? (-visdomsord från Beach Boys)

Torsdag som känns som fredag

Är det torsdag idag? Hm, jaa det är det ju.. Men det känns det inte som, jag har trott att det är fredag hela idag, men icke.

 

Inge flyg blev det idag heller. Istället heldag helklass teori, inte helt ok det..

Jag pratade med SND om fysiken idag med, lite om hur jag ska göra med den. Och det kändes verkligen bra, det var som i högstadiet igen, då man faktiskt hade en mentor man kunde prata med om det var något och få lite råd, och det är ju bra! 

 

Imorgon åker jag hem till Sthlm igen. Har den här månaden varit lång eller?? Jaa! Jag tänkte på det när jag lagade mat, att jullovet redan känns så avlägset! Jag har ju varit borta hemifrån längre än såhär, men det verkar mer som jag varit borta två månader. Ska bli skönt att komma hem hur som! 

 

Puss 


Meh

Jag kollade precis när jag skrev mitt förra inlägg, och det var ju bara fyra dagar sen! Det är väl inte så mycket..? Fast ändå känns det som det, som jag skrev nyss, jag har ingen koll på dagarna! Det känns som jag skrev mitt o så muntra inlägg motivation..? för typ två veckor sen, inte fyra dagar..! Hmm.. 

Uppdatering (på tiden kanske..?)

Nej, jag är inte död. Jag har bara varken haft tid eller lust att skriva på sista tiden, så då blev det inget! Men nu har jag äntligen lite tid över. Eller nej, egentligen så har jag inte det, men jag tog en ledig kväll ikväll  

Så vad har hänt på sista tiden? Det känns som veckorna flyter ihop, jag har svårt att säga om nått hände i måndags eller måndag föregående vecka, det är lite småläskigt. Mitt humör har inte varit att leka med, ena dagen har jag varit som vanligt, andra dagar jätteledsen då allt bara känns totalt hopplöst och som om det inte längre finns något ljus kvar i världen. Men som tur är känner jag inte så idag, och det är ju bra! 

Hade en underbar helg med utgång tillsammans med jättemånga i klassen och några andra från skolan, så varannan person man såg på Silk kände man igen, jättekul! Bästa kvällen på länge, vaknade och log dagen efter känns det som. 
Idag och igår har också varit bra, klarat två prov och flugit första passet med våra lite mera avancerade flygplan, de med infällbart landningsställ och inställbar propeller vilket var kul! Lite svårt att börja med ett varvpass första första gången i den typen av plan, det var inte riktigt tanken, men vädret vill inte alltid som man själv vill tyvärr. Två till pass imorgon, det kommer bli najs! 

Jag har fortfarande ingen telefon, måste verkligen försöka fixa en i helgen. Även fast det har gått bra att vara utan telefon, jag trodde det skulle vara mycket jobbigare (jag kan nästan tycka att det är skönt att vara utan) så är det väldigt frustrerande när min uppkoppling väljer att lägga ner med ojämna mellanrum. Då blir man verkligen isolerad från omvärlden, när man varken har telefon, msn, mail eller blogg, och det gillar jag inte. 
Tack Johanna att jag får låna din telefon! <3

Puss puss

motivation..?

jag har inte orkat skriva så mycket på sista tiden för jag har helt enkelt inte kommit på nått att skriva om.. lusten kanske kommer tillbaka när det lugnar ner sig i skolan..? 

just nu känns det bara mörker, allt. vet inte vad som hände, var på bra humör nyss men oh, inte längre. hm, konstigt det där. men jag tänkte i varje fall försöka börja lite med electrics nu, får se hur långt jag orkar innan jag somnar. 

godnatt

 

oj vad jag måste köpa ny telefon.. 


.

Igår tittade jag på när Obama blev president. Helt galet coolt. Det var två miljoner som hade kommit till D.C för att titta på det. Två miljoner. Crazy bananas säger jag. Och vilken talare han är eller, han övertygar en verkligen, man tror på det han säger! Jag är imponerad! Jag har inte varit speciellt egagerad i deras val, men jag satt och hade gåshud när jag lyssnade. Mäktigt!

 

Jag mår mycket bättre nu, förkylningen börjar verkligen släppa, men det sitter på något sätt kvar i kroppen vilket gör att jag är så fruktansvärt trött.. Jag somnade direkt när jag kom hem från skolan, som tur var slutade vi tidigt så jag hann med det innan jag skrev historiaprovet kl 16 vilket var skönt. Jag hoppas att provet gick bra, det var en fråga som jag inte riktigt kunde, men jag tror inte det gör så mycket.. Historia är något som jag faktiskt kan, så det vore ju skönt att få visa det.. 


Honungste

Att man kan bli så glad för en sån liten sak som att åka och handla på Hälla. Men när man inte kommit ut på ett par dagar så är det värt ganska mycket! Och sånna skatter det finns på Ica Maxi! Som Kleenex näsdukar! Guld för näsan säger jag, om nån skulle vilja göra reklam för dem skulle jag inte ha några problem alls att ställa upp. Och honung har de också på Ica. Nu kommer jag bli frisk på ett nafs! 

Oh no..

I ett försök att få min mobil att laddas lyckades jag böja laddaren.. Så nu går den inte alls att ladda.. Med andra ord kommer jag med största sannolikhit vara utan telefon en avsevärd tid framöver. Jag säger till när problemet är löst, men tills dess, försök inte nå mig på telefonen. Stjärt.. Inte vad jag behövde nu! 

 

Nu i helgen har jag suttit i min längenhet. Hela tiden. Det riktigt kryper i hela mig, jag avskyr att sitta rastlös och instängd på bostäderna en helg helg, fy sjutton! Detta har resulterat i en hel del vankande fram och tillbaka tills jag blivit trött och tvungen att sätta mig ner igen. Så sitter jag till min svanskota börjar göra ont igen (pga allt sittande) så reser jag mig igen. Åååh jag håller på att bli vansinnig. Jag vill ju inte gå över till nån heller, ifall jag skulle smitta av min förkylning, men tack Jojjo att jag fick komma över en stund ändå, det hjälpte! :) 

En helg och en hel rulle med hushållspapper senare känner jag mig inte alls utvillad och inte på något sätt redo för kommande vecka.. Usch för att vara sjuk!!

 

Vad jag känner att jag klagar, förlåt! Ska försöka vara lite mer munter nästa gång :) 

Puss


Rudolf...?

Helt på riktig, ifall min förkylning inte släpper snart kommer jag inte ha någon näsa kvar om en vecka, det här är ju löjligt.. Jag måste åka och köpa bättre näsdukar, typ kleenex eller nått, för nu har jag bara hurhållspapper = aj! Och honung till halsen.. Nån med bil som kan köra..? : )

Utanför mitt fönster

Precis när jag tänkte att det började bli dags att stänga av tv:n inatt kommer det massa folk och för massa oväsen utanför mig. Jag sitter och lyssnar på deras röster, men jag känner inte igen någon av dem, jag tror det var minst 7 pers men jag är inte alls säker. Det var i alla fall obehagligt, för det lät som de bråkade, och enligt en kompis så hade det varit nära att bli slagsmål ett tag.. Usch! Och det är inte direkt så att lilla jag vill gå ut mitt i natten, sjuk och i morgonrock, och säga till folk jag inte känner att de ska gå nån annanstanns, nej det gör inte jag.. Hade lätt ringt störningsjouren om jag haft pengar på telefonen, synd att de inte har 020-nummer! Hur som helst var de här i ca en timme, och sen kunde jag sova.. Men jag blev lite arg när de välte min trädgårdstomte.. Tur för dem att han inte gick sönder.

 

Dagen har spenderats åt att läsa Jane Austen's Mansfield Park, jag har 120 sidor kvar, ska vara klar och kunna redovisa på måndag.. Som någon sa "vad du är ambitiös som faktiskt läser", och jaa, jag är väl det, men det är en bok som jag vill ha läst.. Det fixar sig nog. 

Pappa eller mamma, kan ni ringa mig? 

Pussar


Darn..

Åh vad segt.. Det är äntligen fredag och helg, och vad tror ni att jag gör? Ingenting. Jag sitter i min lägenhet och är sjuk och har oh så långtråkigt. Jag har redan titta på tv + en film, sä vad ska jag hitta på nu? Kan inte koncentrera mig på något.. Inte heller på att skriva, så jag skriver mer någon annan gång. 

Hejs


M&B

Jag sitter och läser mass and balance, och på en sida har de en omvandlingstabell från olika volymer till vikter. Vid sidan av denna står följande notering: Conversion factors have been rounded for simplicity hence small errors might occur. Och då har de med factorer som är 4.546 och 2.205!! "rounded for simplicity" my ass! 

Fysik >.<

Det är vansinnigt hur fysiken får mig på dåligt humör. Speciellt tre timmar i rad. Med Jenny. Gah, jag försår inte varför jag valde natur egentligen, jag har nästan inget intresse för fysik, kemi eller matte medan jag tycker ämnen som religion, historia, engelska, psykologi är jätteintressant. Men jag har kommit till ett beslut idag - jag ska inte fortsätta läsa svenska C. Måndagar är lagom köttiga som de är, börjar 7:30 och slutar 16, om man då ska lägga på en timme sv med vår underbara svlärare Stig och alla hemuppgifter = nej tack.Och jag är faktiskt jättenöjd med mitt beslut! Varför pressa mig själv i onödan? Jag läser redan stört många extrapoäng. 

Men på engelskan idag (också en extrakurs) fick vi tillbaka våra diktanalyser. Jag var verkligen inte nöjd med den, tyckte att jag bara ordbajsat, men jag så fick jag jättebra kommentar och betyg! Så det var kul! Tappade hakan lite när jag såg det. Jag kanske ska tänka på det istället för skitfysiken som jag kommer få sämst betyg i och som jag bara blir deprimerad av.. Hm, synd att man inte fungerar så. 

 

Funderar på om man kanske skulle knyta sig snart.. Tänka på refrängen som Simon säger. Det råkade bli lite sent igår, och idag har jag spelat badminton, så jag känner mig lite schleten. 

Puss till er alla.. 


Problem

Min mobil börjar klegga ihop ordentligt nu känner jag.. Varje gång jag ska ladda den måste jag rigga upp en massa för att sladden ska komma exakt rätt, och så måste man sitta och vakta den ett tag för att se att den inte kopplar ur sig.. Annars laddar den inte! Sjukt frustrerande. I och för sig är det ju en LG, så det är ju bra att den har fungerat problemfritt so far! 

 

Dessutom har mina uppkopplingsproblem kommit tilbaka verkar det som, så jag kommer loggas ut en del från msn i framtiden, ha tålamod med mig.. Jag ska försöka lösa det på något sätt.. 

 

Annars då? Jag hade en jättetrevlig kväll igår! Emma och Martina kikade förbi sådär trevligt spontant och så spelade vi en massa Wii, drack glögg och åt pepparkakor. Sen efter blev det film = härlig kväll! Om någon är sugen på pepparkakor så kan ni ju kika förbi, jag har en massa kvar, hehe. Eller om ni vill spela Wii för den delen också, bara att komma över =) Lite förvarning innan kanske kan vara bra iofs, så hinner jag röja undan det värsta i lägenheten bara, haha! 

Tack lillasyster att jag fick låna med mig Wii:t!

 

Vet ni vad! Jag tror jag kommer få plats med allt i mitt köksskåp! Jag har fortfarande lite glas från igår som jag inte diskat än, men jag tror inte det blir några problem med att få in dem med. Yess, jag kanske har ärvt lite av mammas stuvningförmåga! 

Sweet!


Ikea

Idag har varit en allmänt slappardag, mm. Vaknade, och det är ljust ute, å vad skönt! På tre dagar har man vant sig vid att det skavara mörkt när man vaknar, skumt. Att börja dagen med lite Gilmore Girls är ju inte heller helt fel! Sen fick jag sms från Sandra i USA idag också, kul att höra från dig! Mailar dig vid tillfälle! 

Senare på dagen begav jag och Mackan oss till Ikea! Jag blev inspirerad av Emmas latteglas, och kom på att det måste jag ju också ha. Så nu har jag inte mindre än 27 glas, haha! Men jag kände att det är ju nödvändigt, med tanke på hur många som bor här. Eh..? Jaa, jag är knäpp. Ingen normal människa behöver 29 glas (för att inte nämna de 16 muggar/koppar, 26 skålar/djupa tallrikar som jag bland annat har i mitt enda köksskåp). Hur jag ska få plats med allt är ett mysterium! Men det löser sig. 

 

Det har jag säkert sagt förut, men jag tycker verkligen att det är jättekul att ni kommenterar på mina inlägg, det gör mig verkligen glad : ) Tack! 

 

Nu ska jag ta hand om alla kläder som ligger slängda på min fåtölj. Juste familjen, hur går det med soff-köpet? 

Pussar från mig!


GS 13kt

Jag fick till två flygpass idag! Jättefint väder idag ocskå, sånna här dagar är härliga! Den här veckan har jag då flygit tre timmar, och jag räknade nyss ut att om jag fortsätter så, tre timmar per vecka alltså, kommer jag vara färdig v.25.. Och det är veckan efter studenten, inte bra! Jag måste flyga på mer med andra ord! Men det fixar sig, bara jag får CC-checken gjord så kommer jag plocka massa timmar sen. 

 

Ikväll blir det ut. Får se vilka som hänger på, men Konrad (uteställe) är målet. Ska bli så kul att gå ut och dansa, det var länge sen nu! Och klä upp sig är alltid kul! :)

 

Nu ska jag äta mellis, är vansinneshungrig nu! 

Trevlig helg mina vänner! 


För far

Alltså otillagad fisk luktar sjukt äckligt återupptäckte jag nyss. Blä. Igår när jag var och handlade funderade jag på middagsmat, och så tänkte jag på vad man kan köpa medan vi gick i frysdisken. Där kom jag på att rödspätta är ju gott! Panerad rödspätta är en av min pappas paradrätter, så jag tänkte att det kan jag ju göra! Sagt och gjort, lite rödspätta slank ner i korgen (tillsammans med lite lax, mums!). 

Jag började med att ringa pappa för rådfrågning, och efter en kort beskrivning satte jag igång. Det var lite gegigt att göra. Först ska man doppa firren i mjöl, sen gojsa in den i ägg och sen ströbröd och sen tjoff ner i stekpannan. Men mums blev det! Hade ris till, kanske hade det varit gott med nån sås till, men det blev gott ändå! Så nu är jag mätt och belåten och känner mig duktig. Ingen sketen falukorv här inte! :P 

Hehe!

 

(Pappa ville veta hur det blev, därför detta inlägg om min middag)


Tillbaka i luften

Så var man tillbaka i Västerås igen. Tabbe att jag inte städade innan jag åkte inge vidare att komma tillbaka till en stökig 16 gradig lägenhet (jag hade skruvat ner elementet). Men nu är det varmt i alla fall, och städningen ska jag ta hand om.. snart ; )

Flög ett nödpass idag, och jag är väldigt nöjd faktiskt! För er som inte flyger så  går det ut på att öva på olika nödförfarande, t.ex. hur du gör ifall motorn dör. Jag fick hyfsat betyg också, även fast jag vet att jag antagligen fått bättre om inte mina grejer blivit inlåsta i en kompis skåp pga ett misstag. Det resulterade i att när jag skulle gå ner till planet när allt var klart (läraren gick i förväg) så kunde jag inte hitta min karta, pintobräda och loggbok - och alla de grejerna är jätteviktigt att ha med sig. Så jag sprang omkring som en idiot på flygskolan och letade efter mina grejer som jag visste att jag hade tagit fram men inte kunde hitta. Kollade i alla rum typ tre gånger.. Tror ni det var stressigt..? Mmm.. Onajs när man vet att läraren står och väntar ute i kylan. Men det var bara att bita i det sura äpplet och gå ut och säga att jag inte kunde hitta mina grejer = smått pinsamt! Eftersom jag blev uppstresad råkade jag slarva med checklistan (fick hoppa ut efter att jag spännt fast mig och ta loss klossarna vilket ocskå är jättepinsamt). Alltså kände jag mig smått dum i huvudet.. Inte helt kul, men jag lyckades hur som helst släppa det när vi taxat iväg, och det känns ju ändå som huvudsaken. Och jag lyckades bra med mina bedömningar när vi väl var i luften, så på det stora hela är jag ändå nöjd. Dessutom var det galet fint att flyga, ascool röd solnedgång så allt fick jättefina färger. 

 

Att vara tillbaka känns... både och. Jag älskar min lägenhet och de som bor här, så på så vis är det skönt att vara tillbaka.. Men skolan.. Jag är smått rädd för den här terminen, jag har en känsla av att det kommer bli en hel del ångest famöver. Och det är ju ingen bra inställning! Men jag kan inte skaka av mig den känslan, för jag vet att vi kommer ha galet  mycket att göra.. 

Så jag är rädd.. usch! 

 

 


Bloglovin

För alla er bloggälskare där ute, här kommer ett hett tips! Spana in www.bloglovin.com ! Det är en sida som håller koll på alla de bloggar du följer. Alltså slipper du klicka dig in på alla olika bloggar själv, vilket kan vara rätt segt, speciellt om personen ifråga sällan uppdaterar sin blogg. Man prenumererar på de olika bloggarna man följer, så säger den till när det kommit ett nytt inlägg! Sjukt smidigt måste jag säga.

Malmö!

(fortsättning på föregående inlägg)
Mitt tåg till Skåneland skulle gå 6:20 från Sthlms Central, och alltså behövde jag gå hemifrån 5:30. Tror ni jag var rädd för att försova mig eller? Eh aa! Med tabke på att jag brukar snooza en halv evighet varje morgon så jag jag jätterädd att jag skulle vakna för sent, man vet aldrig vad jag får för mig på morgonen. Men jag hade ställt massa alarm på mobilen, så jag kom upp när jag hade tänkt mig, tack och lov.
Resan gick förhållandevis smärtfritt, jag gosade in mig i min fårskinnskappa och myste i fyra timmar ner. Oh vad varmt och skönt det var!
Och vad trevligt det var i Malmö, jättekul att träffa alla gamla treor igen! Det kändes precis som vanligt igen när vi satt i soffan och pratade och tittade på film, tokigt att det är så egentligen, jag menar det var 6 månader sen de slutade.. 

Och så kom nyårsafton! Efter att ha såsat omkring i lägenheten ett tag satte vi igång med nyårslunch/middag: lax och potatis. Trots (?) många kockar blev det jättejättgott, så som nyår ska vara! Sen började hysterin (kanske inte riktigt hysteri, men nästan) när 6 personer ska försöka göra sig iordning och det  bara finns en spegel! Men tillsist blev vi klara och begav oss mot bussen för att ta oss till Niklas och Sisselas lägenhet där de hade fixat väldigt trevlgt med snittar och plockmat. Mums! Nyåret skålades in på Gustav Adolfs torg i centrala Malmö där det  smäldes av crazy bananas mycket raketer.

Resten av tiden i Malmö åt vi god mat, sov mycket, tittade på film och tv , allmänt mys alltså.

Nu är jag sjukt trött, det är så det pirrar i kroppen, så trött är jag. Men det är väl ganska förståenligt efter 5h och 30 min tågresa och middag hos Sofie. Nu är klockan halv två och nu ska jag sova!

God natt och god fortsättning allihopa!

Puss puss


29 december

Jag´har iinte skrivit på ett tag beroende på lite olika saker, men nu är är jag tillbaka med full kraft!

Tänkte att jag skulle börja med att nämna lite om den 29:e för det var en himla trevlig dag! Jag och Fanny hade bestämt oss för att ses eftersom jag skulle missa hennes föedelsedag pga min Malmöresa. Därför sågs vi kl 12:00 i Farsta Centrum för att kolla i lite affärer och uträtta ärenden. När vi började känna oss färdiga där kände vi att en fika skulle ju sitta gott! Sagt och gjort, vi åkte hem till Fanny i Högdalen. Där kom vi på att vi både behövde klippas oss, så efter länsning av gottisfrysen (mums!) hemma hos Fanny begav vi oss till frisören och klippte oss tillsammans.  Efteråt strosade vi in på Ica för vi båda behövde handla.
Jag älskar sådana dagar! Man gör bara impulssaker, det behöver inte vara något planerta för att det ska bli bra. Gud vad trevligt det var, tack Fanny!

Väl hemma fixade jag och systrarna ihop lite middag, vi tittade på en film och sen var det hög tid för mig att börja packa för Malmö! De som känner mig vet att det kan ta ganska lång tid för mig att packa, och även så denna gång. Men när jag var klar beslutade jag mig för att ta ett bad (vilket jag aldrig brukar göra annars) och fixa mina naglar. Detta kanske inte var världens bästa beslut eftersom det resulterade i att jag kom i säng runt 2 vilket inte var speciellt bra! (se nästa inlägg för varför)

Men allt som allt var det en himla härlig dag!

RSS 2.0