Vardag

Nu har saknaden efter Hässlö verkligen kommit. Det smög sig på mig tror jag. Kontrasten mellan att bo hemma i Stockholm och i min lilla underbara lägenhet i Västerås är ju inte liten. Jag älskar verkligen min familj, men grejen att jag aldrig riktigt kan vara själv, helt själv, är jobbigt.

Sen går det dåligt på jobbet också. Det gör att mitt humör inte är på topp, sen är det lite andra grejer som gör att jag inte är på vanligt humör. Jag måste försöka ta mig ur negativa tankar, men det är ju tyvärr lättare sagt än gjort.
Jag saknar.. Folk hittade på en hel del roliga pranks. Jag kommer aldrig glömma när jag öppnade min dör till lägenheten första veckan i tvåan och fann 350 post-it lappar på väggar, golv, tak, i skåp, mellan tallrikar, i toan, i duschmunstycket..Och alla mina underbara grannar och klassisar som gjorde Hässlö till Hässlö.


Bada

Skärgården är ju bara för härlig, i lite lagom portioner. Jag var på Ramsan, där mina kusiners landställe ligger, två dagar. Det var kanonväder båda dagarna, och det som är så härligt är att det inte finns några andra där. Problemet är ju att man blit lite isolerad. Det finns inga datorer och få tv-kanaler. Ett exempel på det var att vi missade att Michael Jackson dött! Vi hörde det på radion på vägen hem, och ett unisont: VA!! hördes i bilen. Vi trodde att det var ett skämt.

Det är så varmt! Det är ju helt härligt som helst, men jag blir helt matt! Mamma, Maria och jag gick på promenad idag. På vägen tog vi oss ett spontant dopp i Drevviken, en sjö som ligger i närheten. Vi hittade en ensam klippa där det inte var några, så vi hoppade i. Och det var jättehärligt i vattnet! Vid ytan var det helt på riktigt ljummet lite längre ner lagom kallt. Yesss. Vardagsgrejer som gör livet så härligt ibland.

Maria har pratat om att se Harry Potter-filmerna igen. Jag såg ju dem relativt nyss på Hässlö, men jag tänkte att det är ju inte fel att se dem igen! Och de är ju faktiskt härliga. Vi såg ettan där de är så himla små! Vi log och hade gåshud ^^V07

Det är tydligen spikat nu, reunion med klassen, redan den 4e! Mycket mysigt måste jag säga, bra initiativ who ever det nu var!
Jag tror jag ska ut i skärgården imorgon.. Det vore härligt, jag har inte badat sedan... 29e april tror jag det var. Skärgården e najs


Picknick i Vitan

Nu är Sandra tillbaka i Sverige efter ett år i Staterna. Det kändes precis som vanligt att träffa henne, det är underligt det där. Så var det att träffa Maria igen efter hon varit i Lyon, och när Micke kom hem från Thailand efter 7 månader. Man kommer fort tillbaka till gamla vanor antar jag.

Hur som helst. Sandra ville jag ju träffa, så vi bestämde oss för att ha picknick, det vore ju orättvist om jag beslagtog Sandra själv, haha. Sara, Malin, Angelica, Sandra och jag möttes alltså upp och promenerade bort till Vitabergsparken. Det känns det verkligen att sommaren börjat, klockan var nästan 17 men det var fortfarande galet varmt. Inte direkt som första veckan på lovet då det bara var regnmisär.
På vägen till Lysekil hittade jag såpbubblor i en Icabutik och tänkte att det måste jag ju ha! (Det var Hello Kitty på burken!!) De hade jag därför med mig till picknicken. Det är lustigt hur fem 19 (eller snart 19) åringar kan bli så fascinerade av bubblor! ^^ Mycket roligt.

Idag blev första dagen tillbaka på jobbet för mig. Ska börja på Makalös igen efter två års uppehåll. Jag antar att jag kommer sälja DN och Allers mest, hoppas jag kommer trivas igen.. Men det är kanske inte mitt drömframtidsyrke, så om någon har en öppen tjänst på sitt jobb så får ni gärna hojta till!

+

Det har hänt så mycket på sista tiden, och när man inte skrivit på länge blir det så mycket på samma gång. Allt samlas på hög liksom, allt som jag egentligen vill berätta om.. Men jag tror att om ni vill veta om studentveckan, mottagningen och allt annat som hänt på sista tiden så får ni väl fråga! Annars lär jag föra det på tal förr eller senare ändå, jag har ju en förmåga att prata... ^^

Idag har jag blivit 1220 kr fattigare. Det är väl den första egentliga stora summan jag lagt på mitt cert, och det lär inte bli den sista heller. Men det är ju så det är, och det känns ändå ok.

Jag var inne på banken idag. Jag har länge funderat på att byta kort, för Maestro suger skottskärra. Jag tänte att jag skulle skaffa ett Visa istället. Kvinnan jag pratade med föreslog då att jag skulle skaffa mig Handelsbankens egna kort, det är också Visa. Tydligen med det så dras inte pengarna på en gång, utan i slutet av månaden, då de skickar en faktura. Är det bara jag som tycker att det låter bökigt..? Hennes nästa säljararument var att man fick poäng på allt man köpte. Och det låter ju härligt, eller hur? MEN. Man får då alltså ett poäng för en spenderad krona. när man kommer upp till 20 000 poäng (alltså 20 000 kr) får man..... trumvirvel.... 40kr i en fond!! Taadaaaaa!

Bara jag som tycker det låter ovärt..? Jag funderar starkt på att byta bank ^^

Imorgon ska jag åka till Lysekil för att fira midsommar! Det blir reunion med massa Hässlöfolk, kommer bli underbart. Det gjorde hela flytta-från-Hässlö grejen lite lättare, vetskapen att man skulle få träffa många av dem snart igen.

Sov gott alla mina små illbattingar! Puss

Attans!

Jag hade glömt bort att jag hade tänkt ge blod idag.. När jag kom på det, 13:50, visade det sig att de stängde 14.. Så störigt! Därför är nu planen att gå upp tidigt imorgon, innan Cissis avslutning och ta mig till Ringen och lämna blod.. Undrar hur det ska gå. Man kan ju iofs käka frukost där, de har värsta buffén med massa gott som de bjuder på, så det blir nog trevligt!

Lämnar ni blod? Om inte så tycker jag att ni ska börja göra det. Det är inte jobbigt alls, jag märker ingen skillad efter att jag varit där. Förutom att man känner sig fett duktig efter. Dessutom så får man alltid en present också, och det är ju alltid trevligt, eller hur! Å de har jättegod fika.. :) Så gå dit och kolla om ni är lämpliga blodgivare!


Puss puss

A map to the stars

Hemma i Sthlm igen då. Storasyster är också hemma igen! Med sig har hon sin franske pojkvän, Loic, som är här på besök. Han kan ju inte någon svenska, så det blir lite lustigt när man ska hålla alla konversationer på engelska så han förstår. Maria och Loic pratar ju franska annars vilket jag inte förstår ett ord av! Jag tycker det låter som Maria pratar låtsasspråk! ^^

Maria fyllde år igår! Jag gjorde den mest awesome tårta i världen, med rosa grädde, födelsedagsljus (hon fick fylla 6 igen, jag menar det kan ju vara lite jobbigt med åldersnojja för alla) och parasoller! Assnygg om jag får säga det själv!

Jag hoppas alla ska rösta idag! Röstat? Rösta! Om inte vi röstar kommer alla andra läskiga människor göra det och så hux flux har sd mandat! Och det vill vi ju inte! Så rösta!

- Hope

Puss!

Flygplan

Det här är vad jag har pysslat med typ hela idag. Bygga moddelflygplan! Ni må undra varför, då det är ett långtråkigt och ovärt arbete som ger lim på fingrarna (vilket i och för sig kan vara ganska härligt) och ryggont. Jo, för det är den estetiska verksamheten på min skola! Som ni vet brukar de flesta kurser ha schemalagda lektioner: det hade inte vi. Därför byggde jag mitt igår kväll och idag. Det ska vara färdigt imorgon, och det tror jag faktiskt att det är! Tror inte jag glöm något.. Jag hoppas på MVG, det verkade som det på läraren. Jag tänkte kila dit imorgon och höra. Vad ska jag göra med det sen då? Nån som vill ha ett plan? Kanske nån tvåa som vill köpa? Slippa göra nästa år? Haha.. Smått ovärt..

I fina svenska färger är det också, Nationaldagen närmar sig ju faktiskt!Det stör mig verkligen..

..hur mycket jag gillar Twilight. Boken, filmen, soundtracket. Det är egentligen inte bra, men ändå bra! Boken är egentligen långtråkig, huvudpersonen Bella är typ dum i huvudet och boken är inte speciellt välskriven. I filmen är skådespelarna rätt dåliga. Musiken är iofs bra!
Trots det jag skrivit ovan så älskar jag allt som har att göra med Twilight. Och jag hatar det!! För det är så typiskt tjejigt och löjligt. Jag tror jag har sett filmen 4 gånger nu, och skulle kunna se den en miljon gånger till utan problem.. Det är skumt det här. Robert Pattinson är ju inte så snygg heller egentligen. Men han är så snygg ändå. Det här gör mig förvirrad.


Urk, jag tittar på MTV Movie Awards, och Kristen Stewart (som spelar Bella) har Converse på sig till klänning!! På en gala!! Hur tänker man då..? Hon skulle säkert kunna bli sponsrad med ett par Manolos eller liknande! Och så väljer man ett par 500kr tygskor som alla andra har. Näe, det förstår jag inte.
Hihihi, hon tappade sitt pris! ^^ Sånt värmer mitt svarta hjärta! Haha!

RSS 2.0