Rolighetsteorin

Jag fick tips om några roliga klipp på youtube från en jobbarkompis. Rätt smarta tycker jag! Titta vettja






Lillasyster

Idag fyller lillasyster 16 år, därför är det här inlägget hennes, precis som den här dagen. Grattis Cissi! Vi var ute och firade igår, vi systrar och Olivia och kusin Sofia. Var på en mysig restaurang i Gamla Stan och åt god mat. Idag har vi gjort ungefär... ingenting! Bara spelat Wii, lagat mat och tittat på film. Konstigt att jag är så trött. Men men. Skönt att ha en helg då man bara är hemma och myser. För nästa helg blir det andra bullar!


Att blogga

Jag tänker ganska ofta på att blogga. Sitter och funderar ut olika formuleringar på tunnelbanan. Men sen blir det inte av att jag sätter mig vid datorn och så blir det inte längre aktuellt att skriva om, det jag tänkte på. En grej jag tänkte på förra helgen var att 2/3 av min familj var utomlands, det var bara jag och Cissi hemma. Borde man känna sig lite övergiven då? Nej, jag tycker att det är rätt skönt. Dessutom fick vi ju förstärkning av en Martina som hade permis och bodde hos mig över helgen.

En annan sak jag tänkte skriva om nu i snart en vecka är att jag har köpt en iPod. Efter snart två år utan (eller rättare sagt med en som bara fungerade när den hade lust, vilket inte var ofta) tyckte jag att det nu var dags. Jag måste nu bara försöka få iTunes att fungera på min dator så jag slipper använda Cissis. En av grejerna jag gillar mest är att man kan lyssna på podcasts, jag har tankat ner 11 olika p3 dokumentär som jag nu håller på att lyssna igenom. Gissa vad det första tre har handlat om? Jo, flygplan såklart! Första jag lyssnade på handlade om Gottrörakraschen. Smått absurt att gå och handla, välja mandariner och vilket shampo jag ska ha,  samtidigt som jag i lurarna hör de inblandades berättelser om kraschen, hur planet bröts i tre delar, och en inspelning från planets CVR (Cockpit Voice Recorder) där styrman säger i sista meddelandet till kontrollen " Stockholm SK751, vi havererar i marken nu" och låter förvånansvärt lugn. Fascinerande!
Den andra handlade om JAS 39 projektet, den dokumentären lyssnade jag på som godnatt saga igår och idag påbörjade jag dokumentären om DC 3:an. Tänk vad mycket jag lär mig. Visserligen har jag redan hört mycket om allt det här, mest från min intresserade pappa men även från skolan. Men det är ändå kul!

http://www.computercity.se/Archive/SE/6/SEA6014.jpg


Vilka dagar

Oj vilket sätt att avsluta oktober. Varit några galna dagar, några lugna, några lagom, precis som jag vill ha det. Den här helgen har jag sett 5 filmer, den jag rekomenderar starkast (säger man så?) är Die Welle. Det är en tysk film, IMDB skriver om handlingen: A high school teacher's unusual experiment to demonstrate to his students what life is like under a dictatorship spins horribly out of control when he forms a social unit with a life of its own. Den var välgjord, tänkvärd och klart en film att se! Tydligen är den baserad på en verklig händelse, vilket bara gör den ännu mer intressant.

 

Hela dagen har jag varit jättetrött, blivit konstiga sovtimmar, så nu ska jag bara ta en dusch (oh juste, jag har en ny duschcreme från Lush, den är underbar, rosa och luktar godis. Så nu blir jag alltid lite extra glad när jag duschar! Jag älskar Lush!) och sen ska jag krypa ner i min nybäddade säng och sova som en bebis!

 

Natti!


RSS 2.0