Gah

Ibland blir man bara fly förbannad. Droppen som får bägaren att rinna över, the straw that broke the camel's back, kalla det vad ni vill. Nu vill jag bara vara klar så jag kan åka in till stan och träffa Emma.

Vad är oddsen..

..att jag idag på jobbet skulle ringa hem?? För att ni ska förstå att de oddsen är så små att det är löjligt kan jag berätta för er som inte vet det att vi aldrig själva knappar in nummer, utan det är det en Dialer som gör det åt oss, och lottar iväg samtalet till någon redo station när personen i andra änden svarar. Den har hela kundregister i sig, och det är runt 20 säljare som är kopplade till den och väntar på samtal. Idag satt jag och försökte sälja en tidning som heter Allt om Vetenskap som jag aldrig hört talas om när jag mitt i alltihopa ser min pappas namn på skärmen och hör min systers röst i headsetet! Väldigt konstigt! Så vad är då oddsen att jag ska få det samtalet, när jag jobbar 3 av 7 dagar, av hela kundregistret, av alla på mitt jobb, så hamnade samtalet på min station? Jag vet ingen annan på mitt jobb som ringt hem till sin familj!

 

Jag tycker att det var lite coolt.


I Enköping finns skåningarna

Jag är nu hemkommen från ännu en weekend-resa. Denna gång har jag varit i metropolen Enköping där Johan bor nu för tiden. Det var lite bostäderna(Hässlö alltså)kännsla över stället han bodde på, bara istället för ett område med massa småhus var det ett 10våningshus de bodde i. Nördar fanns det där med, men istället för flygnördar som jag är fanns där militärnördar. Mycket krigssnack. Tur att jag har en pappa som är både och, så jag är sällan helt vilse i samtalen! Det hela var ungefär som Oktoberfesten brukar vara på Hässlö, att det är några lägenheter som har fest som man går runt mellan, bara att nu kunde man åka hiss! Perfekt! Det var en riktigt kul kväll, och skön söndag blev det med. Jag har sovit en stor del av dagen, vaknat och umgåts en stund, sovit igen, duschat, ätit på donken, sovit, pratat, och sen somnat om igen. Jag är en gäst som är lätt att göra nöjd, haha. Tack för att jag fick sova Johan! Vi tog det lugnt typ hela dagen, och jag tog tåget hem kl 17. Att bo hemma blir så mycket lättare om man kommer bort någon dag :)

 

Hemma blev det pappas jättegoda köttfärssås, och vi var härligt många vid middagsbordet för både Maria och Cissi hade vänner hemma. Det blir sån underbar hysteri, alla pratar, någon agerar mattant och allt är bra. Det gillar jag.

 

Jag mår bra.


Nyköping

Jo, det tar ju ett tag innan jag kommer mig för att uppdatera. Nu är det snart en vecka sedan jag var i Nyköping, där jag var för att hälsa på Johanna (f.d klasskompis/granne för de som inte visste det). Hon bodde jättefint i en lägenhet en liten bit utanför Nyköping, ordentligt kök med diskmaskin, stor TV och walk-in closet. Nice. Nyköping verkade vara ganska lågmäld, platt (som i okullig alltså) och inte så mycket folk, på lördagen gjorde vi stan och jag gjorde en del fina fynd! Bland annat en snygg svart klänning som jag nu vill hitta tillfälle att använda..

 

Vi kom på att hon och jag inte träffats sedan studenten, vilket kändes väldigt konstigt, jag trodde inte alls att det hade gått så lång tid. Men så blir det ibland antar jag, även fast jag jobbar rätt lite är det mycket som inte hinns med. Det är lite synd.

 

På lördag ska jag iväg igen, denna gång till Enköping istället! Där blir det party med skåningarna, jag är taggad! Martina, är du kvar i Enköping i helgen? Jag har glömt att ringa, och nu är det ju lite sent på kvällen. Usch, jag är så disträ.

 

Imorgon ska jag prova power yoga. Det kan bli intressant, jag är inte det mest viga av kylskåp.. Nu däremot tänkte jag gå ner till TV:n, det är inte så bekvämt att sitta på en pall framför datorn kan jag säga. Jag måste hämta min skrivbordsstol i garaget.. Sluta regna!


Jane Austen, alltså

"Mrs. Cole was telling that she had been calling on Miss Bates, and as soon as she entered the room had been struck by the sight of a pianofoté - a very elegant looking instrument - not a grand, but a large-sized square pianoforté; and the substace of the story, the end of all the dialogue which esued of surprise, and inquiry, and congratulations on her side, and explanations on Miss Bates's, was, that this pianoforté had arrived from Broadwood's the day before, to the great atonishment of both aunt and niece - entirely unexpected; that at first, by Miss Bates's account, Jane was quite at loss, quite bewildered to think who could possibly have ordered it - but now, they were both perfectly satisfied that it could be from only one quarter; - of course it must be from Col. Campbell. "

 

Det där var en bit från boken Emma jag håller på att läsa nu. Ibland blir jag lite trött på dessa långa meningar, lägg av liksom. Och dialogerna är nästan värre. Jag förstår inte hur fröken Austen orkade skriva allt detta. Hon måste ha haft mycket fritid.

Men någon som är anmärkningsvärt (tycker i alla fall jag) är ändå att jag fortfarande tycker boken är bra och fortsätter läsa! Och då vet jag ändå det mesta som kommer hända, jag har ju sett filmen såklart. Att jag inte tröttnar är ett mindre mysterium. Men jag är ju lite konstig.

 

Å, juste, jag måste ju säga att Maria och jag provade på ett nytt träningspass idag: Core. Det var jobbigt, jag har typ redan träningsvärk och då slutade passet för ca 5h sen.. Imorgon lär bli spännande.


Hemma själv

Och igår när jag ringde hem till någon sa personens son: "Det är någon jävla kärring från nyheterna"! En POJKE sa det! Då skrattade jag. Vad är det för fel på folk? Jag är nitton, ursäkta mig, och inte en kärring.

Lustigt tycker jag.

 

Idag tycker jag att jag har varit produktiv. Jag hade tid hos tandläkaren 10:00, när jag var klar där gick jag och "storhandlade", alltså två proppfulla plastpåsar. Jag tycker inte om plastpåsar! De skadar mina händer när de är tunga.. Och dessa var tunga. Det var jobbigt att gå hem ifrån bussen. Ryggsäckar däremot, de är bra!

Men, det var inte det jag skulle prata om, när jag kom hem igen var klockan bara 11:15! Tänk vad mycket man kan hinna med på en förmiddag, bara man går upp i tid. Det firade jag med att såsa i soffan framför TV:n, jag kan ju inte vara produktiv hela dagen! Nej, skämt åsido, nu ska jag faktiskt ta och vika tvätten och kanske laga mig någon lunch!

 

Fast först måste jag bara säga att jag ska åka till Nyköping på lördag och hälsa på Jojjo! Hon flyttade ju dit ganska nyss, så jag är jättenyfiken på lägenheten! Vi pratade på msn igår förmiddags innan jag gick till jobbet, och snart därefter hade jag bokat biljetter. Lagom spontant tycker jag! Oh, vad kul det ska bli!


Skräpig?

Igår blev jag kallad "skräpig nollåtta" på jobbet av en dryg skåning. Va? Skräpig? Var lever han någonstanns egentligen? På vilket sätt kopplade han: "Hej, jag heter Karin och ringer från xx, jag söker xx?", med skräpig? Nej, jag förstår mig inte på folk. Men det var roligt att han hade talfel. Och fel på sitt vokabulär.

Att stänga dörren om sig

Såhär ser det numera ut i ett hörn av mitt rum. I like it. Tända ljus, någonstanns att mysa med en bra bok. Perfekt!

 

Fåtöljen är från Skyllerholmen, alltså vårt gamla landställe (innan dess hade den säkert varit någon annanstanns, den är rätt gammal). Jag minns hur jag brukade ligga upp-och-ner i den, alltså med fötterna på huvudstödet vilket jag tyckte var kul och väldigt bekvämt. Jag testade det precis och upptäckte att jag blivit lite större. Otippat va?


Mat

Igår var nog en dag nästan jämförbar med julafton i tjockishet. Den här helgen har det nämligen varit Chokladfestival på Nordiska här i Sthlm (vilket jag inte hade haft någon aning om inte två söta tjejer på jobbet informerat mig om detta). En massa företag var där i stora hallen på museét men saker man kunde köpa och smaka. Jag gick därifrån och mådde illa, men det var det lätt värt. Men inte slutade min tjockisdag där. Nej nej, jag åkte snabbt hem, han vara hemma kanske... 3 minuter.. innan en mindre version av familjen packade in sig i bilen och for ut till Gustavsberg där vi skulle på middag hos familjen Lindahls. Och där fanns det mycket mat kan jag tala om. Det var fördrink, middagsbuffé med pajer, kött, potatis, paté, ostbricka bl.a. Sen efter maten var det glass, kaffe och hemgjorda chokladgrejer. Smågodis till sällskapspelet. Ojoj, vilken dag alltså. Men det var najs.

 

Idag tyckte jag därför att det var himla lämpligt med söndagsträning. Bodypump på KTH-hallen som vanligt, men idag gick det inte bra. Jag mådde illa, vilket inte ville ge med sig så jag kunde inte ta i så mycket som jag vet att jag egentligen kan. Så jag blev såklart jättemissnöjd. Och nu hemma igen och efter middagen mår jag inte så bra heller. Känner mig allmät låg, och det gillar jag inte.

 

Men nu har jag kopplat in datorn i mitt rum och under av under så fungerar uppkopplingen; jag hoppas bara att det håller i sig. Snälla säg att det håller i sig. Och jag har även tagit tillbaka fåtöljen från Cissis rum, så nu kan jag verkligen vara i mitt rum. Skönt att ha en dörr att stänga om mig, och faktiskt något att göra bakom den dörren utöver att sova. Bra va?

 

Nu ska jag tända lite ljus som luktar gott, sätta mig i fåtöljen och läsa Jane Austens bok Emma. Attans att klockan inte är sovdags än, trots att jag gick upp efter 12 idag är jag helt slut..

 

Sov gott sedan. Jag ska i varje fall göra mitt bästa.

 

Puss och kram


Edward Dodge

Jag drömde att jag var tillsammans med Edward Cullen i natt. Jag vaknade glad och förvirrad, hade ingen aning om vilken dag det var.. Jag drömde även att jag lånade Sofia Lärfars nya asfeta Dodge pickup (hon har ingen sån) och jag var jättestolt att allt hade gått bra, jag har ju aldrig kört förut. Jag träffade även massa klasskompisar, både från grundskolan och gymnasiet. Bra natt.. Jag hade trevligt. Drömmar är allt bra ibland, inte sant?
Ikväll åker Micke till Thailand igen.. Jag vet inte om han ska vara borta 1 eller 6 månader, vilket känns lite konstigt. Förra gången han var där kunde jag ju inte åka och hälsa på eftersom jag hade massa skola och flyg. Men den här gången kanske? Någon som vill åka med mig?

Idag har jag städdag.. Borde haft det för länge sen, men det blir inte alltid som man tänker sig. Musiken dånar och jag dansar omkring, det är enda sättet jag kan få någon städning gjord. Annars går jag under av uttråkning. Typ. Nu är min rast slut. Hejdå.  

 


RSS 2.0