Lovely, lovely

Det verkar som jag äntligen har kommit igång med detta påhitt att träna. Maria tränar på KTH:s gym, och eftersom jag aldrig skulle komma mig för att träna om inte någon drog med mig i början så tränar jag numer där också! Vi brukar köra bodypump-pass och tro det eller ej, men jag tycker faktiskt att det är kul. Jag känner mig för nog första gången i mitt liv motiverad att träna. Visst är det konstigt? Den här veckan kommer jag ha tränat tre gånger (mån, ons och sön). Jag och Maria gick hemifrån 6:20 i måndags för att åka till hallen, det tyckte jag var lite imponerande. Jag ska verkligen jobba för att hålla tränandet uppe. Om jag börjar slacka får ni säga till mig, ok? Minst en gång i veckan är målet.

Vi har haft inbrott i vårt garage. Jag tror inget blev stulet, killen var tydligen mer eller mindre (antagligen mest mer) oskarp så han gjorde en massa ljud när han var och rotade i allas (han var inne i fler än vårt) garage så grannar ringre farbror blå och de kom och tog honom på bar gärning. Vi har ett dubbelgarage med två portar och han lyckades öppna den porten vi använder som vägg, så en massa grejer hade trillat ut och bland annat en spegel hade gått sönder. Och av någon mystisk anledningar låg alla våra cyklar i en hög.. Vi har ganska många. Det måste ha låtit himlans massa. Jag sov under allt detta, lyckligt ovetandes att telefonen polisen ringt kl 1 på natten och att mamma och pappa gått ut för att se om något saknades.. Tummen upp för Karin!

Idag hade Sthlm besök av två Malmö-bor, Linda och Johan var i stan för lite shopping. Det är ganska härligt att höra lite andra dialekter då och då faktiskt (även om Johan tittar lite konstigt på mig när jag pratar extra sthlmskt), jag kan sakna dialekter lite ibland.. Tur att jag har Emma öch Smög i närheten nu.

Malmö och annat från Karins liv

Ja, det har ju varit lite dåligt med uppdateringar, men sådant händer.

Som jag nämnde i föregående inlägg så har jag varit på resa! Yup, Malmö bar det i fredags av till för att hälsa på Joel och pojkarna. Det var mycket kul, det har ju alltid varit de som kommit å hälsat på förut i V-ås, men nu var det min tur att vara gäst!
Det var så lustigt att gå omkring i Malmö, för det känns som att i vanliga fall när man är i städer brukar man ha ett ungefärligt hum om var man är, som i Stockholm, V-ås, till och med när jag var i Lyon. Men i Malmö hade jag verkligen noll koll, det kändes jättekonstigt. Tur att jag hade härliga Eurica som kunde ta hand om mig när tåget (tillslut) anlände.
Något som däremot inte kändes konstigt var att gå på ishockey-match! Det var ju askul! Varför har ingen tagit med mig på en match förut? Det var lite udda att heja på Malmö Redhawks (de torskade btw), men mycket roligt var det ändå. Och jag var extremt nöjd över att jag hade rätt i att trots att det är en arena och inte en ishall (som jag först kallade det), så är det ändå kallt! 

                             

Ett gammalt löfte om att bli visa Malmös nattliv blev under helgen uppfyllt. Jag träffade mycket intressanta människor och det var en kanonkväll! Söndagen blev kanske inte lika kanon, eller vad säger du Joel?

Nu under veckan har jag jobbat mån-ons som vanligt. Jag är så oerhört glad att Emma, Smögen och Marmel nu är i stan, jag vet inte vad det är med er Hässlö-folk, men ni är så underbara att umgås med. I torsdags såg vi Män som hatar kvinnor för jag skulle se uppföljaren dagen efter och tänkte att det kan vara bra att ha sett den första. Jag är så inte bra på att se läskiga filmer alltså, jag klarar verkligen inte av att titta. Jättemesigt, jag vet, men men. Även fast ni kanske trott något annat, mina kära läsare, så är jag faktiskt bara mänsklig.

Och nu idag tog jag ordentlig sovmorgon; skrev en snäll lapp på dörren som sa att jag inte ville bli väckt utan att jag vaknar själv. Och det gjorde jag också, ett antal gånger faktiskt, men gick inte upp förrän 13. Jag har både städat och tvättat och på kvällen åkte jag och Cissi in till stan och åt middag, bara vi två. Mycket mysigt.

Så, nu har jag fått ur mig en del av det jag ville berätta i varje fall!

Puss så länge!

 

 


Resa!

På fredag åker jag till Malmö! Jag är glad, och vill nästan (nästan) börja packa på en gång! Men istället bestämde jag mig för att tvätta en mörk 40 tvätt idag så att allt ska vara rent i alla fall, när det väl är dags att packa!

#24 745

Haha! jag var inne på Bloglovin och tänkte att jag skulle kika hur många prenumeranter jag är uppe i nu. Ego, jag vet. Det visade sig att de var 7st. En bit under detta ser jag en annan kategori som jag inte lagt märke till innan, där det står Placering: #24 745 i Alla. Vad menas med det undrade jag, och klickade på Alla-länken. Det visade att det var min placering på deras toplista! Är inte det en plats alla strävar efter att hamna på? Haha! Jag klickade vidare lite och upptäckte att det fanns 246 452 med i denna lista, och att "en i branchen" låg på plats 36 178. Genast kändes min placering mycket fin!Hörselgångsinflammation

I tisdags började jag få ont i mitt högeröra och tänkte: hm, vad är detta? Men jag gick till jobbet (inte det bäst anpassade jobbet för någon med ont i örat då man sitter med hörlurar hela dagen, men jag löste det med att ha hörlurarna på sniskan) och hela dagen gick och det blev inte bättre. På natten blev det värre; jag låg vaken i 6 timmar för det gjorde så ont. Därför gick jag följande dag till vårdcentralen och fick höra att jag hade någon form av hörselgångsinflammation, extern otit för att vara exakt. Jag fick ett recept på örondroppar som är vedervärdiga. Nu i ungefär tre dagar har det känts ungefär så som jag kan tänka mig hur det känns efter en käftsmäll. Så fort jag rört munnen, vare sig det varit för att äta, borsta tänderna, röra huvudet, prata osv har det gjort ont. Även helt oprovocerat när jag legat still har det gjort ont, så att man bara vill sparka med benen, go crazy och dra något mörkt över sig ungefär. Dessutom har jag feber. Därför gjorde jag igår återbesök på vårdcentralen och då fick jag penicilin utskrivet: yesss. De ska jag nu äta i 5 dagar, 3 gånger/dag, 2 piller/gång + örondroppar 3 gånger/dag. Och nu börjar jag faktiskt må bättre! Att sitta vid datorn känns bra (jag har bott i vår underbart bekväma soffa de senaste dagarna), jag har bara lite feber tror jag och det gör knappt ont i örat! Det är dock fortfarande helt igentäppt, så jag hör inte helt 100 och lock för örat konstant är inte så mysigt. Men misären verkar det vara slut på, och jag är glad. Ikväll ska jag äta riktigt mat, och inte bara hallonkräm och fil som min kost till största delen bestått av.

Så. Jag kände att jag behövde förklara varför jag varit så frånvarande den här veckan (om någon nu märkt det). Det är många jag hade velat träffa och mycket jag skulle velat gjort, men det får bli någon annan vecka. Man kan inte alltid ligga på topp, right?

Puss


RSS 2.0