Rabarber, rabarber!

Vi har under hela sommaren haft rabarber i vår frys som vi fått av kusinerna och idag tänkte jag att det var dags att göra något av dem! Planen var att jag skulle göra saft, men så efterfrågade pappa en rabarberpaj och sa att det vore en god gärning om jag gjorde en. Därför tänkte jag - varför inte göra båda!

 

 

Först måste man kolla recept

Koka rabarbern till saften och låta det rinna av

Såhär..

Och så tillsätt citronsaft och socker, koka och ta bort skummet

Och så pajen! Först rabarber...

..och sen smulor! Och skjuts in ugnen!

Klart!


Svart och vacker

Min gitarr alltså. Jag plockade upp den idag för första gången sen.. ja, jag vet inte när. Kan det ha varit i V-ås jag spelade sist? Galet länge sen var det i alla fall. Och när jag väl börjat var det svårt att sluta, trots att det gjorde vansinnigt ont i fingertopparna (den är stålsträngad...)! Jag tror fingrarna ska få vila resten av dagen så jag inte får blåsor, men imorgon ska jag nog prova pappas! Den har så vacker klang.. Det gäller bara att börja, sen är det lättare att fortsätta!

 


Mellaninlägg

Det är nu dag 4 i Kroatien, jag sitter på ett café med min bärbara med internetaccess (det finns ingen anslutning på hotellet!!), jag har precis druckit en kaffe och en drink och mår rätt bra! Jag håller på och skriver lite anteckningar över varje dag på datorn som jag ev kommer publicera senare när jag kommer hem, vet inte om det ligger i någons intresse att läsa, men jag vill ha kvar det så jag minns! Annars har jag ju en förmåga att lätt glömma saker.. Får se vad det blir ni som orkar läsa får läsa..! Nu ska jag gå tillbaka till hotellet och dumpa datorn och plocka upp bikinin! Ciao!

 

 


RSS 2.0