Mickans och Josses Uppsala

Jag har ju inte skrivit något om mina äventyr i Uppsala! Förr-förra och förra helgen har båda spederats i Uppsala på 20-årskalas! Mina båda vänner Mickan och Josse från min klass i V-ås har firats (är det inte konstigt att folk fyller 20 till höger och vänster hela tiden? Är vi verkligen så stora??) och åh vad trevligt det har varit! God mat och fest hela natten med nära vänner. Blir det mycket bättre? Nej, jag tror inte det. Vi har bott tillsammans allihop, det är nått speciellt med det, jag känner mig så trygg med Hässlöfolk. Det är coolt tycker jag. Trygg är en underskattad känsla.I väntan på bussen ska man mysa, japp!


Kunde inte vända på bilden, men vad tycks? Ska jag skaffa glasögon? ;)


Hej mitt vinterland

Det har varit en bra dag idag. Den började fint med att jag mötte upp Mathias på Medis och gick till Söderhallarna för att äta lite lunch. Är det nån från min räddningsklass i ettan som läser min blogg? Vi åt nämligen på Medelhavsdeli, jag har inte varit där på snart 3 år.. Jag kände mig inte så lite nostalgisk.. Mums vad goda deras burgare är! Sen vandrade vi bort till Södertappen (efter att jag köpt en bok, Persuasion för 39 kr, najs!) för att Mathias skulle lämna blod, och jag var med som moraliskt stöd.
Efter att ha handlat lite mat på Hemköp åkte jag hem och packade in maten i kylen och skottade/borstade bort all snö från vår gång (ärligt talat, det behöver ju inte snöa mycket mer nu..) Jag kännde jag mig nöjd och gjorde en cappuccino och satte mig i soffan och tittade på dubbelavsnitt av Sex and the City och njöt. Sen kom mamma och bror hem, och vad glad jag blev att träffa bror! Han flyttade för nästan en vecka sen och jag hade inte träffat honom sen dess, när han har varit här har jag jobbat och det gillade jag inte. Men nu var vi hemma samtidigt! Så jag var glad.

Nu på kvällen har vi haft gäster här hemma, så jag hjälpte mamma med mat och att ordna lite, och nu har vi ätit värsta goda middagen, ätit efterrätt och druckit mer kaffe (hoppsan, tre koppar sen kl 16, men det gör inget. Inte för att byta samtalsämne, men jag tänkte bara berätta för er som tror att jag är kaffeberoende att jag faktiskt inte druckit kaffe på jobbet sen i höstas, det är så äckligt. Och jag dricker te hemma nu ibland istället för kaffe. Det ni. Det kan gå flera dagar utan att jag dricker kaffe, så det så!) En av gästerna har med sin 2½ veckor gamla bebis, Fanny, och herre gud, man blir ju helt hypnotiserad. Ingen i vår bekanskapskrets har små barn, så enda gången jag ser små barn är typ på tuben.

Och nu sitter jag inne i arbetsrummet och lyssnar på musik och bloggar. Pappas hörlurar är sånna som filtrerar ut bakgrundsljud, jag hör knappt tangentbordet och inget alls från damerna som sitter i vardagsrummet och pratar (ni som varit hos mig vet att det inte finns nån dörr mellan de båda rummen).
Pappa vägrar av någon anledning att installera Spotify på sina datorer, så jag sitter och Youtubar musik istället. Men ganska snabbt får man ju idétorka, så om ni har någon rolig låt att tipsa om vore det välkommet!

Oj, så här långt har jag inte skrivit på evigheter.. Men jag är på bra humör och har inte så mycket att göra, så tadaaa. Men nu får det räcka på detta inlägg, kanske får det bli ett till.. Jag har verkligen inget att göra, men det känns bra. Harmoniskt nästan. I like it..

Ansiktsboken

Eftersom jag är ledig idag så har jag suttit å kikat lite på fb. Jag har kollat upp när mina närmsta vänner fyller år och skrivit upp det i min kalenender eftersom jag är hopplöst dålig på att komma ihåg födelsedagar. Jag har även kollat igenom vilka jag är kompis med på fb. Är det inte lite lustigt att när man har kännt en person, säg typ en dag, då ska de bli ens kompis på fb. För det finns ju inget viktigare än att ha många vänner på fb, eller hur? Eller? Hm.

Inte för att byta samtalsämne, men (det har nu blivit en standardfras i min familj, mycket praktiskt) visst är det tråkigt att det inte växer några blommor på vintern? Jag hade tänkt att promenera ner till min mormors grav och då är det ju trevligt att plocka lite blommor och ställa dit, det blit så fint. Men det funkar ju inte nu. Får se om jag kan ta med mig ett ljus istället..

Kanske känner ni igen..?

..denna låten? För det gör minsann jag. Det är inte få gånger jag lyssnat på The Postal Service's version när jag bodde på Hässlö. Och när jag hittade den här versionen blev jag mycket glad. Hoppas den sprider lite glädje till er med!


RSS 2.0