Inte bara text...

Nu lyckades jag lägga upp lite bilder från Kroatien! Ett litet urval i alla fall.

 

Cissi och jag i Opatija

Opatija

Paus från shopping med GLASS

På väg till restaurang i min nya byxdress

 


Kroatien, Kroatien

Bättre sent än tidigt va? Tänkte jag skulle lägga upp det jag skrev när jag var i Kroatien nu till slut när jag fått över bilder till min dator. Tyvärr ville inte blogg.se samarbeta, kan kanske få upp fler bilder nån annan gång men nu tog det för lång tid.

 

Kände att jag ville lägga upp det, för imorgon åker jag på en ny resa nämligen: Till London! Woho! 5-dagarsresa med mina högstadiekompisar! Oj vad bra det känns, kalas!


Kroatien, Kroatien

Day 1

Den här dagen började för snart 23 timmar sen, och trots att vi tagit tupplurar känns det att det varit en lång dag! Nu är vi på hotell Excelsior i en by som heter Lovran i Kroatien. Vi kom fram vid 12 på dagen och åt mat, installerade oss på hotellet (jag delar rum med mamma, Cissi och Maria har ett rum brevid) och sov några timmar för att sen gå ner till vattnet och ta ett dopp i det salta, kristallklara vattnet. På kvällen tog vi bussen till den lite större orten Opatija för middag och vi börjar få lite koll på geografin nu tycker jag! Vi höll på att missa sista bussen hem dock, den kom inte till torget där vi stod utan fortsatte rakt fram utan att svänga in, så det blev till att tokspringa genom en rabatt och över en gräsmatta för att hinna med! Galet.. Men vad vore livet utan lite spänning?

Jag har med mig min bärbara dator, men det är så frustrerande, de har ingen trådlös anslutning här! Och ja, jag vet, jag har inte åkt på semester för att sitta vid datorn, och det hade jag inte tänkt heller, men det hade ju kunnat vara trevligt att ha möjlighet att kolla upp saker på nätet. Jaja, inget att göra åt saken. Jag gillar ändå att man kan ha lite musik på rummet från den, så jag är nöjd med att den fick följa med!

Lustigt detta med hotellsängar, de har världens skönaste kudde, men bara ett tunnt överkast som täcke! Jag som är van vid att ha minst två täcken hemma, även på sommaren. Men det ska nog gå rätt bra ändå hoppas jag, är så himla trött nu. (note: Jag har inte druckit något kaffe idag, bara äckligt flygplanskaffe vilket inte gills, så jag hoppas, HOPPAS att de har gott kaffe här på hotellet till frukost! Mm, hotellfrukost... Hoppas den är bra med!)

Hm, bra motivation att fortsätta skriva, lyssnar på en lång bra låt, så jag vill inte stänga av datorn innan den är slut! Aj, jag vill lyssna på en till.. Zeppelin och Pink Floyd så här på kvällen är nice! Fast nu ser jag inte tangentbordet längre vilket gör det lite lurigt! Så nu blir det sova! Natti!

Kroatien, kroatien

Day 2

Ok, kaffet var kanske ingen vidare höjdare, men annars var det en skaplig frukost här på Excelsior! Nu är klockan 15 och dagen har spenderats nere vid vattnet som är precis lagom, inte jättevarmt utan svalkande och skönt! Senare i em blir det en tur till Opatija igen för att kolla lite i affärer, kanske äta någon glass, får se vad det blir!

Senare, day 2
Det var precis vad det blev, plus middag bara! Maria och jag köpte varsinn byxdress, åh hej vad bekvämt det var! Och fint såklart, min är en lila/vinröd färg och Marias är vit. Jag har också fått i mig en god cappuchino och mumsig glass här i Lovran, och det gör mig ju alltid glad! Vem tycker inte om det liksom?

En iaktagelse härifrån: de tycks inte vara så förtjusta i trotoarer här i Kroatien, de är sällan bredare än att man kan gå två i bredd. Det leder till att man får gå i gåsled och ibland kliva ut i gatan vilket i sin tur är väldigt opraktiskt då folk kör som galningar på serpentinvägarna här.

Kroatien, Kroatien

Day 3

Den här dagen har det faktiskt varit lite mulet, så istället för att börja dagen med bad åkte vi efter frukost till Kroatiens största stad, Rijeka, för shopping! Trevlig gågata och stadskärna, men annars var staden inte alls lika fin som Lovran och Opatija där varje hus är olika, med pelare, blommor, fönsterluckor i olika färger och allmänt utsmyckade. Det enda jag köpte var ett par örhängen och HELLO KITTY BREVPAPPER, kanske inte riktigt vad jag hoppats på att komma hem med men ändå fint. Maria däremot hittade två par skor, shorts och en solhatt! Finns stor risk att de kommer lånas, men det har hon sagt är ok - vilken tur jag har! Jag har haft på mig min nya byxdress idag, oh så bekvämt det är. Dessutom känner jag mig fin, bra det.

Är det inte härligt när huden smakar salt..? I alla fall en stund, om man inte ska göra nått på ett tag. Sen är det lika skönt med en dusch efteråt, lagom av det goda ska det vara!

En till detalj: vi har AC på vårt rum, vilket såklart är bra, men det låter som konstant hög blåst över huvudet! Lite lätt stressande, i-landsproblem va?

Kroatien, Kroatien

Day 4 and 5

De här dagarna har jag inte så mycket kul att säga om, har inte mått bra hela tiden vilket ju är extra tråkigt på semester! Och det vill väl ingen läsa om, så det skippar vi! Det har dessutom varit lite regnigt på eftermiddagarna, men det är nästan bara mysigt. Och jag ogillar skaldjur ännu mer nu är jag gjorde innan, fy säger jag bara!! Gorgonzolasås däremot, mums, det var gott! Och Istrian sallad här på hotellet är en ny favorit.

Ja juste, igår var det helt crazy höga vågor! Det var så att man inte kunde gå ner från trapporna (det är som kajer längs med vattnet) så man fick ta sig i från stranden och försöka att inte bli bortspolad av vågorna. Kul att bada i!

Imorgon ska vi med buss och båt åka på en endagstur till VENEDIG! Ska bli häftigt att se den staden, taggad till tusen! Farligt det där med för höga förhoppningar dock, ska nog försöka skruva ner dem så får vi se hur det blir! Bussen går från hotellet 05:40 imorgon bitti, så vi ska gå upp om ungefär 6 timmar, woho..

Kroatien, kroatien

Day 6

Venedig! Snacka om heldag! Vi åkte från hotellet 05:40 och kom hem igen vid 22:00. Det var kul att se en sån känd stad, alla kanaler och gamla hus, gondoliärer och restauranger, men tyvärr hade vi inte så mycket tid att strosa runt och upptäcka staden själva vilket var synd! Och det var helt galet mycket folk, men det är helt klart en stad jag skulle vilja åka tillbaka till. Helst skulle man ju känna nån venitsian som kan visa en staden bortom de uppenbara turistställena. Jag får hålla ögonen öppna och spana efter en sån alltså!

På St Marcusplatsen efter att ha gått omkring hela dagen

 

För att ta sig dit åkte vi först buss till en liten hamnstad och sen båt över Adriatiska havet. ÅH HEJ vad "guiderna" höll låda! Och på alla tänkbara språk kändes det som, det var nog inte tyst i PA systemet mer än 10 minuter i sträck, och det var en 2:40 h resa.. Spännande det. Och nästan hela vägen dit och hem på båten regnade det, men underbart nog inte medan vi var i Venedig! Då var det ganska lagom gå-omkring-i-en-stad-och-kika väder. Mycket bra.

Kroatien, kroatien

Day 7

Självklart hittar vi den överlägset bästa restaurangen sista dagen! Jättefint inrett, god mat och kalasbra service! Om ni någon gång befinner er i Opatija så gå till Hemingway! Mums mums mums! Något annat vi upptäckte var att åka taxi kostar typ lika mycket som att åka buss, vilket vi märkte efter att ha väntat på bussen i över en timme! Värt va?

 

Besöket på Hemingway

Efterrätten: två kulor chokladmoussemums to die for

Det var en bra sista dag i alla fall, vi hann med sol och bad, träffade Kapten Solstol - juste, jag har inte berättat om honom! Kapten Solstol var en snubbe, kanske i 40 års åldern, som gled omkring nere vid vattnet och hyrde ut solstolar till de badande! Han var en lång man med grått hår och alltid iklädd kaptensmössa, t-shirt, badshorts och badtoflor! Skön glidare!

Vi hyrde även en tennisbana vid hotellet brevid! De andra hade spelat en timme på torsdagen, men då låg jag uppe på hotellrummet och mådde dåligt, så det var första gången som jag spelade! Och hej vad roligt det var! Och för att vara nybörjare tycker jag att vi var ganska duktiga ändå, även om man känner sig lite ute på tunn is! Hello träningsvärk i underarmen dock!

 

 


RSS 2.0