Politiska verklighetsbaserade filmer

Hittils den här terminen har jag sett Thirteen Days om Kubakrisen, J. Edgar om FBI-grundaren och chefen J. Edgar Hoover och ikväll alternativt imorgon ska jag se All the President's Men om Watergateskandalen. Nördigheten bara flödar, och jag gillart! Jag tänkte se Apollo 13 någon dag också... Fler förslag på filmer jag bör se i denna kategori? De behöver ju inte vara amerikanska, det har bara råkat bli så.

 


"Madness is the exception in individuals but the rule in groups" - Nietzsche

Hoho, börjar vi ana ett mönster med bloggande vid pluggtillfällen? Kanske..!

 

Nu är det dags för nästa seminarieuppgift, den här gången ska vi skriva om Irving L. Janis (skojiga amerikanarna är som alltid ska ha med en initiali sitt namn!) bok Groupthink som handlar om hur gruppdynamik kan påverka beslutsfattande negativt. Typ som att få för sig att "Nä, Pearl Harbour är inte sårbart", eller "Ja, att mörklägga Watergateskandalen är en bra idé! Mer mutor!". Typiskt dåligt.

 

Jag hade egentligen tänkt åka in till skolan och plugga där, men jag sov obra i natt, så det blev en hemma-dag istället. Och då behövs motivation!

 

Mums med egengjord smoothie!

 

Det är inte bara hemma motivation behövs.. Efter att ha inhandlat kursboken igår satte jag mig på fiket i bokhandeln (Malin: bokhandel-fik ÄR mysigt!), köpte en kaka och smootie (min var godare) och en kaka (och faktiskt INTE något kaffe, lite stolt..) och bäddade in mig i min jacka och läste i min nya bok. Mycket bra.

Nu: åter till skrivandet!


Men jag har ju faktiskt 10 timmar på mig..!

Jag har en seminarieuppgift: beskriv Graham Allisons 3 analysmodeller från boken Essence of Decision: Explaining the Cuban Missile Crisis och tillämpa dem på en kris. Jag skriver om ockupationen av västtyska ambassaden i Stockholm 1975, och det är mycket intressant! Bra bok också, för en historieintresserad person som jag. Bara den där lilla detaljen med diciplin och att börja i tid... Jag har kanske 150 ord kvar och klockan är nu 23:50. Men varför skriva klart på en gång? När man kan göra en massa annat! Som att berätta för er vad jag har gjort idag! Jag har nämligen varit valpvakt. Åt denna lilla vännen:

 

Malins nya lite drygt 9 veckors bebis!

 

Efter lite busande la hon sig till rätta medan jag, duktig som jag är (ehm), pluggade

 

Men sen tänkte jag nää, fy för att plugga, och gosade istället ner mig med och så hade vi båda sovstund!

 

Sen blev det tunnelbaneutflykt för att möta upp Malin. Folk var mycket nyfikna på vad det var för nått som kikade fram från min jacka, hihi!


Nagellack, nagellack!

Mm, det har nu gått ett tag mellan uppdateringarna igen. Och jag tänkte inte skriva så mycket nu heller, utan bara ladda upp lite av det jag haft på naglarna under den senaste dryga månaden.

 

Första försöket! Mycket roligt, men inte helt lätt. Och ingen jättefavorit heller, men kul i alla fall

 

Det här hade jag förra veckan, röd bas med svarta blommor och blad

 

Det här gillar jag, rött (eller valfri färg) underst och svart på sidorna. Det är en favvo

 

Med bara basnagellacket, Martina och jag pratade om det igår, så det fick vara med också. Heter Trind Nail Repair Matt om någon undrade

 

Och det här har jag på naglarna nu. Inte riktigt lika mörkt som det ser ut, utan mörk grön/blå

 

 


RSS 2.0