"Madness is the exception in individuals but the rule in groups" - Nietzsche

Hoho, börjar vi ana ett mönster med bloggande vid pluggtillfällen? Kanske..!

 

Nu är det dags för nästa seminarieuppgift, den här gången ska vi skriva om Irving L. Janis (skojiga amerikanarna är som alltid ska ha med en initiali sitt namn!) bok Groupthink som handlar om hur gruppdynamik kan påverka beslutsfattande negativt. Typ som att få för sig att "Nä, Pearl Harbour är inte sårbart", eller "Ja, att mörklägga Watergateskandalen är en bra idé! Mer mutor!". Typiskt dåligt.

 

Jag hade egentligen tänkt åka in till skolan och plugga där, men jag sov obra i natt, så det blev en hemma-dag istället. Och då behövs motivation!

 

Mums med egengjord smoothie!

 

Det är inte bara hemma motivation behövs.. Efter att ha inhandlat kursboken igår satte jag mig på fiket i bokhandeln (Malin: bokhandel-fik ÄR mysigt!), köpte en kaka och smootie (min var godare) och en kaka (och faktiskt INTE något kaffe, lite stolt..) och bäddade in mig i min jacka och läste i min nya bok. Mycket bra.

Nu: åter till skrivandet!


Kommentarer
Postat av: nicole

Det där är så himla intressant! Har läst massor av artiklar om "conformity" (hur folk inte vill sticka ut i en grupp) och liknande som påverkar en grupps beslut negativt. Det märks så himla tydligt! Sjuk intressant ämne, säg till om du vill byta ;) (Eller bara berätta lite för mig!) puss puss

2012-02-13 @ 17:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0