Kiruna 2012

 

Vilken sommar! Och inte sommar som i värme och så, utan vilken sommar med upplevelser det är/kommer bli! Jag far ju omkring som aldrig förr! Började fint med vår USA-resa i juni (den har jag inte skrivit nått om än va...? Bör jag åtgärda nån gång..), sen blev det ett fyraveckors avbrott med jobb i receptionen i Farsta stadsdelsförvaltning, och nu allra senast en resa till Norrland! Aldrig förr har jag varit så långt norrut, och jag gillart! Jag hade aldrig innan flugit själv (dvs linjeflyg, annars har jag ju flugit en del solo, hehe) så det var lite nytt också. Nu får ni se lite av vad Malin och jag hittade på uppe i norr!

 

Jag var i så sjukt god tid på väg till Arlanda, hysterisk som jag kan vara. Men jag hade ju ändå inget viktigt för mig på förmiddagen, så då kunde jag ju lika gärna packa iväg mig istället för att sitta hemma och vara nervös! Så här är jag på flygbussen sådär 2,5h innan flyget skulle gå!

 

SAS Boeing 737

 

Väl framme kom Malin och plockade upp mig på flygplatsen och tog mig på sightseeing i Kiruna. Här är deras vackra kända kyrka

 

Det luktade så gott av tjära där inne...

 

Malin framför klocktornet

 

Dagen efter fick jag vara hunvakt åt de här små liven medan Malin jobbade, de låg å myste på min mage medan jag läste ut Bilbo. (Nån som har tänkt på hur lik Bilbo är Lilleskutt? Han sitter bara å skakar och darrar hela tiden när han blir rädd, och piper iställer för att prata. Lätt störig liknelse må jag säga!)

 

Sen rövade Malin med mig bort från Kiruna utan att tala om vart vi skulle, det var skoj! Så här kör Malin bil förresten, haha! Det vill säga när inte jag styrde. Men inga problem var det!

 

Sen blev det sisådär 2,5 mil med vägarbeten och kö, medium kul..

 

Såklart såg vi en ren

 

Och tillslut kom vi fram till Malins moster Rosies och släkts stugor i Tornedalen. Hej radioskugga, ska man vista sig i Norrland duger inget annat än Telia, bara så att ni vet. Det hade inte jag...

 

Sån härlig stillhet det var där

 

Fendi på grönbete

 

Direkt när vi kom fram slängde mostern härliga slitkläder på oss och plockade fram hemgjorda myggmedlet med bäckolja som också luktade helt fantastiskt av tjära, jag älskart!

 

En härlig kväll med massa sol följde och två norrlänningar kom och plockade upp oss i sina fyrhjulingar! Och köra på vägen, sånt kan man ju inte pyssla med:

 

Vilket resulterade i några sånna här stunder. Men vad gör väl det när man har vinsch?

 

Tommy och jag drog loss

 

Och cruising i Subaru längs med smala vägar blev det också. Jag och Malin roade oss i baksätet

 

 

 

Sen var Karin trött. Malin är en snäll kompis (?) :P

 

Bastun måste ju bara användas!

 

En fin brasa fick jag igång, men inte blev det så varmt för det! Tur att det blev bastu senare på kvällen också

 

Och mer fyrhjuling blev det! Malins körde fast i en myr, hur road var du Malin? Hehe

 

Tommy och jag hade det bättre!

 

Sen körde vi rakt ner i älven! Jag måste säga att de gjorde ett hemskt bra jobb med att ge mig en Norrlandsupplevelse, eller vad tycker ni?

 

 

Kvällen avslutades i Marcus stuga med dricka å bastu, precis som det ska vara!

 

Och nu börjar vi närma oss slutet på min resa! Sista middagen blev det obligatoriska besöket på Empe's med goooda hamburgare innan jag tog mig ut till flygplatsen igen

 

På vägen hem var det en MD 81 vilket var asnice då den har både vingar och motorer långt bak = bra sikt och lite buller!

 

Och med den här bilden avslutas min berättelse om Kiruna 2012! Om ni har orkat läsa igenom hela, så bravo, hehe!

 

Nästkommande äventyr blir Fårö på fredag med Fanny och Sara (och Ella?), tätt följt av Göteborg, Emma och Way out West och sen Manchester, syster och Gareth! Bra sommar!

Hejs!

 


I'm on a boat, bitch

Hoppsan, vad hände igår..? Eh?

 

Och skrapsår på knäna? Vad ska mamma säga.....

 

Nää, jag skojar ju bara! Lugn mamma :)

Vad som hände igår var att det var piratfest på fartyget Grepen på söder Mälarstrand! Bra ställe för en sådan fest kan jag säga! Enblom, Isabelle och jag var där, och jag har lite blåmärken och en gnuggis-tatuering att visa upp för det! Inte så tokigt må jag säga

 

Argh, pirates!

 

Tänk att vakna med den utsikten varje morgon..

 

Jag tror att vi lyckades få sommarens hittills finaste kväll också

 

Och jag fick tilll världens bästa gästboksinlägg också! Hoho, så nöjd

 

Hejs!


Välkommen hem till mig!

I torsdags kväll gick det första flyttlasset till mitt nya sommarhem! Och hur kommer detta sig då, att jag har fått en fin nyrenoverad 3:a bara sådär över sommaren, kanske ni frågar er? Jo, min storasyster Maria har flyttat till Manchester och då behövs det någon att bo i lägenheten i Rågsved, och jag var inte sen att tacka ja!

 

Första lasset! Lägenheten är ju redan möblerad, så behövde inte ta med jättemycket... Igår tog vi hit ungefär lika mycket till

 

Ena hörnet av vardagsrummet. Lägenheten liggen på tredje våningen men på en höjd, så man har härlig utsikt och nästan ingen insyn, älskart!

 

Köksfönstret

 

Och jag har äntligen varit å handlat! Så nu ska jag klara mig några dagar

 

Sovrum med gigantisk säng

 

Och walk-in-closet!!

 

Tror ni att jag kommer få det bra här, eller vad? Kom å hälsa på så jag inte blir alltför ensam bara, ok? Bra!

 

 


RSS 2.0