De två militärerna och Karin, flygdag Malmen - 2012

Wooohooooo, flygdag! Hur kul?? Speciellt med makalösa Martina vid sin sida! Hon skulle åka dit med sina kursare på Karlberg och bjöd med mig också, så tidigt i morse packade vi in oss i bilen med vår 'chafför' Rikard. Eftersom vi skulle åka från Karlberg åkte jag dit kvällen innan och sov över där. Vad gör det väl att gå upp 6:15 när man har sällskap? Resans mål var Linköping där det (bland annat..?) firades att flygdelen av Saab fyllde 75 år, så de hade massa skoj att visa!
Saabs höjdarflygplan! Längst fram har vi Gripen med efterföljande Tunnan, SK60, Draken, Viggen och Lansen
Vädret lämnade en del att önska dock. Med både strumpor och sockar i stövlarna, två tjocktröjor, jacka och vantar var det nästan ok, hoho...
En sydafrikansk pilot var där och hade uppvisning 'sitt' Gripenplan, rätt ballt att de kommit upp hit!
Tuffingarna Martina och chaffis Rikard framför massiva C 17
Martina ska ha prov i att identifiera flygmaskiner, så vi har gått omkring och kommit på fiffiga sätt att komma ihåg dem på. Här har vi till exempel en Helikoper 15
Sen hade flygskolelärarna på Malmen uppvisning med SK50 i snygga formationer
Martinis och jag kryper ihop oss i bakdelen på stridfordon 90 och är mycket nöjda!
Avslutningsvis kan jag säga att trots något kallt väder och regn var det lätt värt! Nu är sommalovet inlett på riktigt! Nu är det bara ledigt och kalas till 25 juni, så det så!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är lite avis kan vi väl säga.. Men roligt att ha flightspotter-prov. Skulle aldrig överleva nåt sånt. Hur ser man skillnad på en helikopter och en helikopter liksom..

2012-06-04 @ 07:45:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0